Pitääkö puoluejohtajan olla valtioneuvoston jäsen? – Keskustaedustajat eri linjoilla

Politiikka

Keskustan eduskuntaryhmässä on erilaisia näkemyksiä siitä, pitääkö puolueen puheenjohtajan olla myös ministeri.

Kansanedustaja Jouni Ovaska näkee, että puoluejohtajan pitää kantaa hallitusvastuuta ministerinä.

– Keskustan puheenjohtajan on oltava valtioneuvoston jäsen. Hänen ei kuitenkaan tarvitse vastata puolueen painavimmasta salkusta mutta kannettava hallitusvastuuta ministerinä, Ovaska twiittaa.

Toinen ensimmäisen kauden kansanedustaja Joonas Könttä puolestaan näkee, ettei puheenjohtajan välttämättä tarvitse olla valtioneuvoston jäsen.

– Hän voi silti toimia myös keskustan politiikan johtajana hallitus-, tai oppositiotyöskentelyssä. Kaikkein tärkeintä, että hän kantaa vastuuta isänmaan puolesta, Könttä twiittaa.

Kommentit (1)

  • Lukija4

    Keskustan puheenjohtajaa ei ole viisasta tässä vaiheessa vaihtaa, koska se osoittaisi vain paniikin piirteitä puolueen heikosta tilanteesta johtuen. Puolueen tilanne on ajautunut vuosikymmenen aikana ja se ei parane puheenjohtajaa vaihtamalla. Muitakin kyvykkäitä henkilöitä kyllä siihen tehtävään puolueesta löytyy, mutta heidän aikansa tulee myöhemmin.

    Puolueen puheenjohtajat ovat perinteisesti olleet myös ministereitä ja puolueen johtamiselle ei ole jäänyt riittävästi aikaa – erikoisesti EU:n aikakautena.

    Nyt puheenjohtajalla olisi erittäin hyvä aika keskittyä puolueen johtamiseen vuodesta jopa kahteen. Näin voitaisiin keskittyä hoitamaan kenttätoiminta vastaamaan tämän päivän sekä tulevaisuuden toimintatapoja painottaen erikoisesti nykyaikaista ja nopeaa tiedonvälitystä.

    Nykyisessä tilanteessa puolueen puheenjohtajan keskittyminen täysipainoisesti puolueen johtamiseen, olisi luontaisesti hyvin perusteltua ja toivottavaa. Hallituksessa keskustalla on erittäin pätevät ministerit, joten kokonaisuus olisi näin puolueen kannalta paras mahdollinen.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen