“Olkaamme se puolueiden latujen Herola“ – mitalihuuma tarttui Saarikkoon Pohjois-Pohjanmaan Keskustan kuntavaalistartissa

Kuntavaalien ajankohta on tällä hetkellä epävarma, mutta puoluejohtaja Saarikko korostaa, että keskustan täytyy olla aina valmis vaaleihin
Keskusta

Suomen Ilkka Herola oli juuri hiihtänyt upeasti hopealle Oberstdorfin MM-kisoissa, kun keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri aloitti virtuaalisen kuntavaalistarttinsa.

Urheilusta vastaava ministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko seurasi hiihtokisaa kotisohvallaan Oripäässä ja pääsi toivottamaan pohjoispohjalaisille mitalinmakuista iltaa.

Saarikko totesi, ettei hän ole kovin hyvä urheiluvertauksissa, mutta tällä kertaa kiusausta ei voinut vastustaa.

– Jos 13. sijalta lähtee ja päätyy hopeasijalle, se tarkoittaa että silloin on ollut kuntohuippu kohdallaan juuri oikeassa paikassa MM-hiihdoissa, silloin on ollut usko omaan unelmaan ja käsitys siitä, että pystyy mihin vain – ja varmasti on myös jossain määrin ylittänyt itsensä, Saarikko sanoi.

– Ehkä tämän vaalistartin voisi muistaa jatkeena tuolle Herolan hiihdolle ja ajatella, että eiköhän tehdä tästä vaalikeväästä sellainen, että keskusta pystyy tuohon samaan. Olkaamme se puolueiden latujen Herola, joka 13. sijalta nousee kakkospaikalle ja tuulettaa maalissa ansaittua suoritusta, ja yllättää monet.

Saarikon tiesi monen miettivän, pidetäänkö kuntavaaleja tänä keväänä koronatilanteen vuoksi.

– Siihen sanon ainoastaan sen, että jokainen hetki jonka keskitymme spekuloimaan sitä, on poissa siitä ydintyöstä, jota kannattaa tehdä juuri nyt.

Saarikon mukaan keskustalaisten tulee tässä tilanteessa keskittyä vaalityöhön, koska tällä hetkellä lähdetään siitä, että vaalit käydään huhtikuussa.

– Meidän tehtävämme on hankkia ehdokkaita, ja muistuttaa joka ikistä suomalaista siitä, että keskusta on aina valmis vaaleihin – päätettiin niiden ajankohdasta mitä tahansa. Oma kantani on, että toivottavasti päätetään jotakin pian, se on kaikkien yhteinen etu, demokratian ja puolueiden etu.

Pohjois-Pohjanmaan piiriä johtava Jussi Ylitalo myös muistutti, että nyt on ”kympin suorituksen aika”, koska ehdokaslistojen sulkeutumiseen on 10 päivää aikaa.

Keskusta on kuuluisa loppukireistään ehdokashankinnassa, ja jokaisen oma onnistuminen tulee vain ja ainoastaan yhteisen onnistumisen kautta, hän totesi.

Ylitalon mukaan keskustasta on systemaattisesti maalattu kuvaa hallituksen apupuolueena.

– Fake news, höpö höpö, sanon minä. Kaikkea ei kannata uskoa.

Pohjois-Pohjanmaan Keskustan puheenjohtaja Jussi Ylitalo kannustaa ehdokashankinnan loppukiriin.

Ylitalon mukaan keskusta on ”riuskaotteinen heinäntekijä”, jota on tökitty tarpeeksi.

Ylitalo luetteli pitkän listan Pohjois-Pohjanmaalle tärkeitä asioita, joita keskusta on edistänyt hallituksessa.

– Kemin suurinvestoinnin käynnistäminen tukemalla metsätalouden liikennehankkeita, perusväylänpitoon 300 miljoonan euron tasokorotus, kotihoidontuen jatko on varmistettu ja perheiden valinnanvapaus turvattu, uusia koulutuspaikkoja ja -aloja on myönnetty ympäri Suomen, muun muassa Oulun yliopisto saa aloittaa psykologien koulutuksen, maatalouden tukitaso tulee nousemaan seuraavalla EU:n ohjelmakaudella, sähkönsiirtohintoja on lähdetty kaitsemaan. Sanoisin, että aika kannatettavia asioita, Ylitalo totesi.