Nyt nousi melu kansallispuistosta – kokoomuksen kansanedustajat väittivät hallituksen leikkaavan miljoonia, mutta todellisuudessa rahoitus kasvaa

Kansallispuistot

Hallitus ei leikkaa kansallispuistojen rahoitusta toisin kuin julkisuudessa sunnuntaina väitettiin. Kokoomuksen kansanedustajat Pauli Kiuru ja Timo Heinonen julistivat, että hallitus leikkaisi 2,8 miljoonaa euroa kansallispuistojen peruskorjaus- ja kehittämisrahoista.

Kaksikon näkemys julkaistiin Verkkouutisissa, ja siitä käytiin keskustelua Twitterissä.

Todellisuudessa Metsähallituksen Luontopalveluiden ja kansallispuistojen rahoitus kasvaa, eikä suinkaan laske. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän erityisavustaja Teppo Säkkinen oikoi väitteitä Twitterissä.

– Väite kansallispuistojen rahoituksen leikkauksesta ei pidä paikkaansa. Budjettiehdotuksessa on 5,5 miljoonan lisäys Luontopalveluiden perusrahoitukseen ja 1,5 suoraan reitteihin ja suojelualueiden luonnonhoitoon. Reittien korjausvelkaa määrä kattaa myös tulevaisuusinvestoinneista.    

Säkkinen vastaa ministerin esikunnassa luonnonvaroista, ja hän myös twiittasi kuvan budjettiehdotuksesta. Aiemmin kokoomuksen Heinosen levittämästä versiosta puuttuivat momentille tulevat lisäykset.

Myös kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) lähetti kipakan tiedotteen, jonka mukaan “herrat ruiskukat puhuvat nyt kyllä sitä itseään”.

– Eikö oppositio tämän parempaan pysty ja tällaistako on kokoomuksen budjettiosaaminen, Kärnä ihmetteli.

Kärnä toivookin, etteivät kokoomusedustajat esittäisi julkisuudessa virheellisiä väitteitä oppositiopolitiikkaa tehdessään ja ottaisivat yhteyttä suoraan ministeriöön, mikäli joku asia budjettiehdotuksessa vaivaa.

– Budjetissa esiintyvät poistot ovat tälle kaudella tehtyjen kertaluontoisten investointien poistoja. Kokonaisuus kuitenkin kasvaa niistä huolimatta.

Myöhemmin sunnuntaina myös Verkkouutiset myönsi ja oikaisi virheensä.