MTV: Saarikolta tiukka viesti hallituskumppanille – "Eläkejärjestelmä ei päivänpolitiikan pelinappula"

Eläkkeet

SDP-poliitikkojen ehdotus korottaa työeläkettä eläkerahastojen tuotoilla sekä selvittää puoliväli-indeksin palauttamista eläkkeisiin saa valtiovarainministeri Annika Saarikolta (kesk.) tyrmäyksen.

– Suomalainen eläkejärjestelmä ei ole päivänpolitikan pelinappula. Olisin näiden avausten suhteen erityisen varovainen, keskustan puheenjohtaja toteaa MTV Uutisille.

Kaikkiaan 23 SDP:n kansanedustajaa allekirjoitti edustaja Kimmo Kiljusen jättämän kirjallisen kysymyksen viime viikolla.

Allekirjoittajien joukossa ovat myös puolueen varapuheenjohtajat Matias Mäkynen ja Niina Malm.

Kysyjät kannustavat hallitusta lisäksi etsimään keinoja, joilla niin sanottu ”vappusatanen” voitaisiin toteuttaa. 100 euron korostus tulisi pienimpiin työeläkkeisiin.

Rahaministeri Saarikko huomauttaa, että painetta on ennemmin eläkemaksujen korottamiseen kuin indeksimuutoksiin.

– Teema on tuttu vaalikentiltä ja oikeutettu huoli tämän päivän eläkeläisiltä, mutta omiin periaatteisiini ja arvoihini kuuluu, että politiikkaa tehdään myös niille, jotka eivät tänään pidä suurinta ääntä itsestään – tuleville sukupolville.

Saarikosta olennaisempaa olisi pohtia, miten Suomen työllisyyttä saataisiin kohennettua. Silloin myös eläkemaksuja maksaisi yhä useampi.

– Tulevien sukupolvien nimissä on oikeutettua suhtautua kriittisesti tällaiseen esitykseen, joka palvelee varmasti päivänpolitiikan tarpeita.

Juttua korjattu 24.10, klo: 14:14. SDP:n kansanedustajan nimi on Kimmo Kiljunen, ei Kimmo Kinnunen.

Kommentit (1)

 • Lukija9

  Arvoisat KePua kannattavat eläkeläiset!
  Teitä Keskustalle uskollisia eläkeläisiä ja myös minua puolueemme potkii nyt monolla peruuksille. Jotkut älyllisesti asioita ovaltavat henkilöt muissa puoluessa ovat ehdottaneet toimenpiteitä pieneläkeläisten ja taitetun indeksieläkeläisten asioiden järkeistämiseksi. Keskusta kieltäytyy puheenjohtajamme johdolla moisesta ”vouhotuksesta”, kuten hän asian ilmaisee. Tällaisilla kannanotoilla hän nähtävästi haluaa siirtää minut ja suuren joukon muita taitetusta indeksistä kärsiviä korkean verotuksen alla huokailevia eläkeläisiä Persujen leiriin. Tällaisilla ulostuloilla Kepun kannatus jatkaa persmäkeää kohti iltaruskoa, ikävä kyllä?
  Kuinkahan moni meistä itse eläketurvamme hankkineista ymmärtää sitä sanomaa, että nuorisomme joutuu vaikeuksiin, jos eläkkeemme saatetaan edes osin kohtuulliselle tasolle. Myönnän sen verran ymmärtäväni, että eläkkeiden verotuksen kohtuullistaminen saisi jo tuutuväisyyttä aikaan. Kuka ehdotuksen tekisi, ei ainakaan kepulla näytä olevaan siihenkään mitään sympatiaa… Todella vahinko.
  Jos ääni Kepun kellossa ei muuta, harkitsen puolueen jäsenmaksupoikottia ja Suomenmaan tilauksen lopettamista. Saamaani puolueen kultaisen ansiomerkin aion pitää kunniapaikalla, koska olen sen ”ansainnut”.
  P.S. Olisihan se jymyjuttu, joulupukki muistaisi meitä eläkeläisiä muullakin kuin ”taitetulla indeksillä”?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen