Ministeri Kosonen HS:lle: Urheilutapahtumassa voi olla kesäkuun alusta alkaen läsnä yli 50 henkilöä – "Järjestelyillä voidaan mahdollistaa myös yleisön paikallaolo erityisehdoin"

Koronakriisi

Urheilusta vastaavan kulttuuriministeri Hanna Kososen mukaan urheilutapahtumassa voi erityisjärjestelyjen avulla olla kesäkuun alusta alkaen läsnä yli 50 henkilöä.

– Tapahtumassa voi olla 1.6. jälkeen läsnä yli 50, mutta alle 500 ihmistä, jos tilaisuuden turvallisuus ja terveellisyys voidaan varmistaa erityisjärjestelyin. Sisä- tai ulkotilaa täytyy myös olla tarkkaan rajattu, Kosonen kertoo Helsingin Sanomille.

Erityisjärjestelyt vaativat Kososen mukaan esimerkiksi tilojen puhtauteen ja käsien pesu- tai desinfiontimahdollisuuksiin satsaamista sekä riittävästä väljyydestä ja turvaväleistä huolehtimista.

– On kiinnitettävä huomiota siihen, ettei synny jonoja esimerkiksi lippuluukulle tai myyntipisteisiin, Kosonen toteaa.

Ministeri korostaa, että ohjeita ei ole luotu pelkästään tyhjille katsomoille kilpailtavien tapahtumien järjestämistä varten.

– Järjestelyillä voidaan mahdollistaa myös yleisön paikallaolo erityisehdoin. Seurataan siis tarkasti aluehallintovirastojen ohjeistusta, hän muistuttaa.

Toimintaa ohjeistavat aluehallintovirastot, joten alueelliset erot ovat Kososen mukaan mahdollisia.
– Tavoitteena on, että meillä on riittävän yhdenmukaiset ohjeet, mutta totta kai paikalliset olosuhteet pitää ottaa huomioon.