Liikemies Jari Sarasvuo tarttui Ohisalon ehdotukseen: "Näin isovanhempana kysyn…"

Perhevapaat

Liikemies Jari Sarasvuo hämmästelee vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon ehdotusta, jonka mukaan ansiosidonnaista perhevapaata tulisi voida siirtää lapsen vanhemmalta isovanhemmalle.

– Isovanhemmalle perhevapaajakso olisi mahdollisuus vahvistaa sidettä lapsenlapseen ja parantaa omaa jaksamistaan pitämällä enimmillään noin neljä kuukautta taukoa työelämästä tai lyhentämällä työpäivää kahdeksan kuukauden ajan, Ohisalo kirjoittaa blogissaan.

Sarasvuo pohtii ehdotusta omalla kohdallaan.

– Näin isovanhempana kysyn, että lasketaanko mun ansiosidonnainen vanhempainvapaa verotettavista tuloista, hän kysyy Twitterissä.

Sarasvuo täsmentää, ettei hän ole vakavissaan, vaan halusi ”tehdä näkyväksi uuden menoerän haikailun hölmöyden”.

– Uusien menojen keksiminen tässä tilanteessa ei ole vastuullista politiikkaa, hän tviittaa.

Tuomas Enbusken podcastissa Enbusken miljonäärit vuosi sitten vieraillut Sarasvuo kertoi, että hänen omaisuutensa yhteenlaskettu arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Hän on toiminut yrittäjänä yli 30 vuoden ajan.

Ohisalo kertoo, että eduskunnan tietopalvelun uusien laskelmien mukaan hänen esittämänsä uudistus maksaisi 15 miljoonaa euroa. Laskelma on Ohisalon mukaan tehty oletuksella, että vanhempainrahan siirrettävissä olevista päivistä siirrettäisiin isovanhemmille noin 10 prosenttia. 

Kommentit (1)

  • Lukija9

    Ohisalo havahtui siihen, että vaalit ovat ensi keväänä ja ääniä pitää kalastella jopa typeräksi heittäytyen. ”Kiekko jäähän ja nimi lehteen”, on jääkiekkoilijan ja Ohisalon unelmamotto?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen