Länsi-Savo: Erkki Liikanen ja Seppo Kääriäinen huolissaan aluepolitiikasta ja hyvinvointivaltion tulevaisuudesta – "Rakennemuutosta ei voida estää, mutta sitä voidaan ohjata tasapainoiseen suuntaan ihmisten asuinpaikkamieltymyksiä kunnioittaen"

Aluepolitiikka

Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen (sd.) ja ministeri Seppo Kääriäinen (kesk.) ovat huolissaan suomalaissen hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, kun väestö ikääntyy ja pakkautuu samaan aikaan kasvukeskuksiin.

Itäsuomalaiset konkaripoliitikot ovat Länsi-Savossa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan koonneet seitsemän kohdan listan asioista, joiden varaan aluepolitiikka pitäisi jatkossa rakentaa.

Kaksikko listaa keinoiksi muun muassa tuotannon ja työllisyyden rakennemuutoksen ohjailemisen niin, että se kunnioittaa ihmisten asuinpaikkamieltymyksiä.

– Tämä tarkoittaa, että asuntotuotannolle luodaan paremmat laajenemisen edellytykset kasvukeskuksissa. Samalla huolehditaan liikenne- ja tietoliikenneyhteyksien kehittämisestä niin, että työssäkäyntialueet laajenevat ja paikasta riippumattoman työn tekemisen edellytykset paranevat, he kirjoittavat.

Listalla on myös muuttoliikkeen saaminen kulkemaan molempiin suuntiin, peruspalveluista huolehtiminen sekä koulutuksen turvaaminen laajan ja eritasoisen kouluverkoston avulla.

Tämän lisäksi politiikassa on Liikasen ja Kääriäisen mukaan hyödynnettävä ihmisten omaa aloitteellisuutta ja päätösten tulee myös aluepolitiikassa perustua tutkittuun tietoon.