Kysely: Näitä työnantajan tarjoamia etuja suomalaiset arvostavat – yksi nousi ylitse muiden

Työelämä

Suomalaiset arvostavat työnantajan tarjoamista henkilöstöeduista selkeästi eniten kattavaa työterveyshuoltoa, selviää LähiTapiolan Arjen katsaus -tutkimuksessa.

Työterveyshuollon mainitsi vastauksissaan peräti 70 prosenttia vastaajista. Erityisen tärkeä se oli keski-ikäisille, ylemmille toimihenkilöille ja johtajille.

– Korona näkyy varmasti myös mielipiteissä, kun on huomattu, että julkinen terveydenhoito on ruuhkautunut, ja esimerkiksi leikkausjonot pidentyneet, Stefan Sippel LähiTapiolasta toteaa tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan toiseksi eniten suomalaiset arvostavat liikunnan rahallista tukemista (40 prosenttia) sekä lounasetua (39 prosenttia). 

– Ajatellaan, että työ on mielekkään vapaa-ajan mahdollistaja. Ja onhan monelle itsestä huolehtiminen ja liikunta tärkeitä, ja toki sillä on työkyvyn ylläpitäjänä väliä myös työnantajille, Sippel tulkitsee.

Asiantuntijan mukaan henkilöstölle tarjottavissa eduissa on nähtävissä muutosta.

Sippel ennustaa, että perinteiset etuuskokonaisuudet korvautuvat uusilla, kuten sähköautoilla ja siivous- ja pesulapalveluilla. 

Arjen katsaus -kyselytutkimukseen vastasi 15.–21. tammikuuta 1 027 suomalaista. Kyselyn toteutti Kantar TNS ja sen virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä.