“Kyllä lyötiin ihan kunnolla“ – Sipilä vahvistaa MTV Uutisille joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi

Eduskunta

Ex-pääministeri, kansanedustaja Juha Sipilä (kesk.) kertoo MTV Uutisille joutuneensa väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Eduskuntatalon edessä viime viikon torstaina.

– Tulin palaverista, ja kimppuun käytiin nyrkein, Sipilä avaa tapahtumien kulkua.

– Kyllä lyötiin ihan kunnolla. Nyrkein käytiin päälle.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kuvailee selkkausta ”animaaliseksi reaktioksi”.

– (Henkilö) tulee vastaan suojatiellä ja sitten sitä pitää tönäistä ja alkaa soittamaan suuta, Savola kommentoi Iltalehdelle.

Sipilä itse ei halua kommentoida sitä, aiheutuiko välikohtauksesta fyysistä vahinkoa.

Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus poliisille.

Sipilä korostaa fyysisen koskemattomuuden olevan tärkeä asia jokaiselle ihmiselle.

– Minusta olisi nyt tärkeää se, että ylipäätänsä ihmisillä poliittisessa keskustelussa säilyisi maltti. Somen vihapuheesta ei ole hirveän pitkä matka tekoihin.

– Nyt pitäisi olla malttia ihmisillä. Demokratia on niin äärimmäisen kallis asia, että sitä kannattaa meidän kaikkien puolustaa, että suomalaisen yhteiskunnan perusta pysyy kunnossa, keskustan entinen puheenjohtaja vetoaa.

Eduskuntatalon edustalla tapahtunut hyökkäys on tuomittu laajasti.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) näkee, että kansanedustajaan kohdistunut väkivaltainen teko on loukkaus paitsi yksilöä myös koko eduskuntaa kohtaan.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoo olevansa syvästi järkyttynyt Sipilään kohdistuneesta väkivallasta.

– Meillä kaikilla on vastuu yhteiskunnallisesta ilmapiiristä, hän muistuttaa.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) puolestaan korostaa, että edustajien fyysinen koskemattomuus on tärkeä osa uskottavaa demokratiaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen vaatii loppua henkilöihin kohdistuvalle vihanlietsonnalle.

– Pahat sanat johtavat pahoihin tekoihin.

Juttua täydennetty Antti Kurvisen kommenteilla klo: 16:45.

Kommentit (7)

 • Lukija9

  Huumeet vapaaksi ja hörhöt kaduille maleksimaan, niin kyllä ”jälkeä alkaa syntymään”! Näyttää siltä, että ilmapiiri Suomessakin trumppilaistuu ja perussuomalaistuu. (hyökkäys hallintoa vastaan ja murhayritys hengenheimolaista kohtaan) Kyllä näille totisille toheloille on pian saatava laillisen yhteiskunnan taholta pian länget kaulaan. Johan tuolla Pohjanmaalla joku ns. eukkopoliisi esiintyi sinimustassa paidassa kirves toisessa ja ketjut toisessa kädessä muistuttaen siten IKL:n natsiperinteistä.
  Mistä tällainen vouhkaminen johtuu?

 • Lukija4

  Antti Rinnteen nostama pelko äärioikeiston uhkaamasta pelosta on konkretisoitunut jo x-pääministeriin kansanedustaja Juha Sipilään kohdistuvaksi pahoinpidellyksi – kansalaisilla on nyt viimeistään silmät auettava populistisen politiikan päämääristä – tämä paljastunut tapaus on vakava tapaus demokratiaa ja meitä kaikkia vastaan – tästä kaikkien puolueiden on noustava puolustamaan demokratiaa näkyvästi ja vilpittömin periaattein, puolustettava on erikoisesti syyttömiä. Voisi myös mietiskellä, onko Rinteen arvion mukaiselle sylttytehtaalle johtavan polun suuntaa tarkennettava ja kohdennettava lisää.

 • Lukija69

  Todella ikävä asia.

  Totta kai Sipilän oikeistolainen touhu kävi monen hermoille, mutta toisen kimppuun ei saa käydä fyysisesti eikä henkisesti. Se on rikollista eikä muutoinkaan. fiksua.

  Ei saa, vaikka kohde olisi kuinka tomppeli ja epäoikeudenmukainen.

 • Lukija90

  Totaalisen tuomittavaa. Sipilä leppoisa tyyppi,ei tekis hyttysellekkään pahaa. Nyt on poliisin saatava selville tekijän motiivit ja taustat,jotta opitaan tästä tulevan varalle. Toivotaan ettei mikään taho kuittaa asiaa maininnalla ”yksittäistapaus”,mikä ollut kovin yleistä kielenkäyttöä viime vuosina. Median valvottava meille kansalaisille tämä tapaus tutkimuksen edetessä.

 • Lukija21

  Kannattaisi kuitenkin ensin tukia ja vasta sitten hutkia. Viittaukset tässä tapauksessa äärioikeistoon, trumpilaisiin ja perusuomalaisiin ovat vähintäänkin ennen aikaisia. On kuitenkin todettava, että vastakkain asettelu, kaikenlainen häiriköinti sekä raaempi puhe ja kirjoittelu lisääntyvät koko ajan. Eivätkä tiedotusvälineetkään ihan syyttömiä tähän ole. Näyttää politiikassakin olevan muotia mollata naapuripuoluetta siinä toivossa, että oma kannatus sillä nousisi (IS tentti tänään).

 • Mustikka

  Erittäin tuomittava teko. Onko syynä esim. Marinin vihapuhe Sipil ää kohtaan Terrafamen liepeillä kun Marin väitti Sipilän politiikan tarkoituksena olevan oman lähipiirin etu eikä kansakunnan etu. On huvittavaa että sitten omilla ja Rinteen vihapuheilla vallankahvaan päässyt leikkii nyt vallassa ollessaan vihapuheen vastustajaa. Vasemmisto toimi samoin kuin Trumpin kannattajat nyt Ahon aikana. Eduskuntalon valtaus oli silloin lähempänä kuin koskaan. Myöskään Ohisalo ei ole tuominnut eduskuntatalon pylväissä kiivenneitä. Kaikki muistaa myös kuokkavieraat mailoineen itsenäisyysjuhlien aikana. Eipä silloinkaan vasemmisto tuominnut samanlaista toimintaa kuin USAssa on nähty. Päinvastoin Marin puolusti vain BLM liikkeen rettelöijiä. Väkivalta ja vihapuhe sopii vasemmistolle silloin kun ovat itse oppositiossa.

  • Lukija4

   Erittäin painavaa tekstiä Mustikalta. Nyt kun uutiset ovat paljon koskeneet Juha Sipilän pahoinpitelyä, kommenteista yksi on erikoisesti jäänyt mieleeni. Eduskunnan korkea virkamies antoi ylellä asiasta haastattelun – asia kyllä tuli selväksi – mutta erittäin vähättelevällä soinnulla – ehkä kuuntelijan korvat olivat liian herkällä päiviä aikaisemmasta kongressin väkivaltaisesta valloittamisesta.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen