Koronaviruksen kolmas aalto koettelee Etelä-Koreaa

Pääministerin mukaan maalla on edessään pahin kriisi viruksen vastaisessa taistelussa.
Etelä-Korea

Etelä-Korea nosti sunnuntaina valmiustasoaan koronaviruksen leviämistä vastaan. Varautuminen nostettiin toiseksi korkeimmalle tasolle.

Tartuntojen määrä on hypähtänyt nopeasti liki sadasta yli viiteensataan päivässä. Sunnuntaina rekisteröitiin 631 uutta koronatartuntaa, mikä on korkein määrä yhdeksään kuukauteen. Noin 51 miljoonan asukkaan Etelä-Korea on globaalissa vertailussa kuitenkin selvinnyt koronapandemiasta verrattain hyvin.

Valtaosa uusista tartunnoista on rekisteröity maan pääkaupungissa Soulissa ja sen ympäristössä.

–  Edessämme on pahin kriisi koronaviruksen vastaisessa taistelussa, sanoi pääministeri Chung Sye-kyun.

Kaikki yli viidenkymmenen ihmisen kokoontumiset kielletään, eikä urheilutapahtumissa saa olla yleisöä. Kahvilat saavat tarjota vain noutotuotteita, ja ravintolat on suljettava iltayhdeksältä. Määräykset ovat voimassa ainakin vuoden loppuun.

Etelä-Korea oli ensimmäisiä maita, joihin koronavirus levisi Kiinasta. Se sai tehokkailla toimillaan viruksen verrattain nopeasti kuriin, mutta maata on sen jälkeen koetellut viruksen toinen ja nyt kolmas aalto.

Etelä-Koreassa on koronapandemian aikana todettu yli 37  500 koronatartuntaa. Viruksen seurauksena on kuollut 545 ihmistä, kertoo tilastosivusto Worldometer.

Väkilukuun suhteutettuna maassa on kuollut 11 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli viikonloppuna 75.