Korona-aika herätti suomalaisten pyydystysvietin –kalastonhoitomaksut tuottivat yli 10 miljoonaa euroa

Kalastus

Kalastus on kiinnostanut ihmisiä korona-aikana. Metsähallituksen mukaan kalastonhoitomaksuista on kertynyt syyskuun alkuun mennessä tuottoa lähes 20 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Tänä vuonna lunastettujen maksujen tuotto ylitti syyskuun alussa 10 miljoonaa euroa.

Metsähallituksen kyselyn mukaan tuoton kasvua selittävät kalastajien määrän lisääntyminen ja aiemmin kalastaneiden suurempi maksamisaktiivisuus. Suhteellisesti eniten kasvua viime vuoteen verrattuna näkyy ikähaarukan ääripäissä eli 55 vuotta täyttäneissä ja 18−25-vuotiaissa.

Kyselyyn vastanneista, ensimmäistä kertaa kalastonhoitomaksun maksaneista noin 60 prosenttia kertoi kalastaneensa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Heistä noin puolet koki lisääntyneen vapaa-ajan vaikuttaneen harrastuksen aloittamiseen.

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on 18–64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla. Suhteellisesti eniten kasvua viime vuoteen verrattuna näkyy ikähaarukan ääripäissä eli 55 vuotta täyttäneissä ja 18−25-vuotiaissa.