Keuruun valtuustoa johtava Lauri Oinonen: Korona-ajan kuntavaalit vaarantavat demokratian, kaikki eivät uskalla tulla edes äänestyspaikalle

Keskustan ex-kansanedustaja teki yhdenvertaisuusvaltuutetulle kyselyn aiheesta. Oinonen esittää vaalien siirtämistä syksyyn.
Kuntavaalit

Keuruun kaupunginvaltuustoa johtava keskustan entinen kansanedustaja Lauri Oinonen kertoo tehneensä yhdenvertaisuusvaltuutetulle kyselyn demokratian ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta kevään kuntavaaleissa korona-aikana.

– Korona-aikana vaalitaistelun monet ongelmat niin ehdokkaitten kuin kansalaistenkin osalta ovat suurta ja arvaamatonta todellisuutta. Tämä vaarantaa demokratian toteutumista, koska kaikilla ei ole tasapuolista ja perinteistä mahdollisuutta osallistua sähköisesti tapahtuvaan osallistumiseen vaaleja edeltävänä aikana, Oinonen kertoo tiedotteessa.

Hän ehdottaa, että kuntavaalit siirretään ensi syksyyn.

Oinonen toteaa, että merkittävä osa äänioikeutetuista kuuluu koronan riskiryhmään.

Oinosen mielestä onkin mahdollista, että eri varotoimista huolimatta yhdenvertaisuus ei voi toteutua itse äänestystapahtumissakaan, koska useat kansalaiset eivät uskalla tulla ennakkoäänestys- tai vaalipaikoille.

Oinonen katsoo, että koronan takia yhdenvertaisuus ja sitä kautta demokratia vaarantuvat huhtikuun kuntavaaleissa.