Keskustanuoret pitää puolustusministerin sukupuolittuneita käsityksiä tuulahduksena historiasta 

Keskustanuoret korvaisi totaalikieltäytyjien vankeusrangaistuksen maanpuolustusverolla
Puolustus

Keskustanuoret ovat tyrmistyneitä puolustusministeri Jussi Niinistön säästöehdotuksesta, joka laittaisi naisten vapaaehtoisen asepalveluksen jäihin. 

– Puolustusministerin sukupuolittuneet käsitykset ovat tunkkainen tuulahdus sovinistisesta historiasta. Keskustanuoret ei hyväksy ajatusta kieltää naisilta vapaaehtoinen palvelus. Myös maanpuolustuksessa sukupuolittuneista toimintamalleista pitäisi pyrkiä pääsemään eroon, eikä ainakaan vahvistaa, keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen tuhahtaa.

Keskustanuoret korostaa, että reilun parinkymmenen vuoden aikana naisia on hakeutunut asepalvelukseen vuosi vuodelta enemmän. 

– Vapaaehtoisesti palvelukseen hakeutuvat naiset ovat motivoituneita ja hyvin palvelukseen kuntonsa puolesta soveltuvia. Näin hyvää joukkoa Suomella ei ole varaa jättää kouluttamatta, puheenjohtaja Mäkeläinen linjaa.

Epävakaassa maailmantilanteessa ei Keskustanuorten mielestä missään nimessä tulisi tehdä puolustuskykyä heikentäviä leikkauksia.

Sen sijaan Keskustanuoret esittää totaalikieltäytyjien vankeusrangaistuksen korvaamista maanpuolustusverolla.

– Sen lisäksi, että totaalikieltäytyjille annettava vankeusrangaistus on todettu eettisesti ongelmalliseksi, se kuluttaa yhteiskunnan rajallisia resursseja eikä hyödytä maanpuolustuksen järjestämistä millään tavalla. Vankeusrangaistus tulisikin korvata maanpuolustusverolla, jota palveluksesta kieltäytyvä maksaisi muiden verojensa lisäksi, puheenjohtaja Mäkeläinen esittää.