Keskustan Torniainen iloitsee: Lisätalousarviossa tärkeää rahoitusta liikenteeseen

Liikenne

Hallitus päätti neljännestä lisätalousarviosta torstaina. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) on tyytyväinen lisätalousarviossa nostettuihin liikennerahoihin.

Maakuntien lentoyhteyksien turvaamiseen tulee 13,8 miljoonaa euroa. Hallitus sitoutui budjettiriihessä turvaamaan 2021 käynnistetyn ostoliikenteen mukaiset lentoyhteydet syksyyn 2022 asti.

– Maakuntalennot ovat välttämättömiä alueiden ihmisille ja elinkeinoelämälle. Maakuntien lentokentät ovat kärsineet koronasta rajusti, toivottavasti ensi syksynä tilanne on parempi kuin nyt, Torniainen toivoo.

Aiemmin päätettyjen liikennehankkeiden valtuuksia korotetaan monin tavoin. Esimerkiksi Luumäki–Imatra–Venäjän raja-ratahankkeen valtuutta korotetaan 15 miljoonalla eurolla.

Kemin Ajoksen meriväylän syventäminen-hankkeen valtuutta nostetaan 15,2 miljoonalla eurolla. Kantatie 68:n parantaminen rakentamalla uusi Kolpin ylikulkusilta-hankkeen valtuutta nostetaan 1,2 miljoonalla eurolla. Valtatie 4 Oulu–Kemi-liittymien parantaminen Simossa-hankkeen valtuutta nostetaan 5 miljoonalla eurolla, Torniainen luettelee tiedotteessaan.

– Liikennehankkeiden lisärahoitus johtuu kustannusarvioiden noususta. Kaikki ovat alueillaan erittäin tärkeitä hankkeita ja nyt ne toteutuvat suunnitellusti.

Lasti- ja matkustaja-alusvarustamoiden liikennöinnin tukeen tulee noin 23,2 miljoonaa euroa lisää.

– Tuki on välttämätön liikenneyhteyksien, huoltovarmuuden ja ulkomaankaupan kuljetusten takia. Tuen avulla varmistetaan säännöllinen rahdin kuljetus ja matkustajaliikenne, Torniainen korostaa.