Keskustan Timo Korhonen lyttää Halla-ahon kirjoituksen valtionosuusjärjestelmän purkamisesta – ”Nuiva linja osuu köyhimpien peruspalveluihin”

Eduskuntavaalit

Keskustan Timo Korhonen tyrmää Jussi Halla-ahon (ps.) näkemyksen, jonka mukaan kuntien valtionosuuksien tasausjärjestelmä pitäisi purkaa.

Vuoden 2011 eduskuntavaalien alla Halla-aho vastasi Helsingin Sanomien vaalikoneessa, että ”kuntien pitäisi tulla toimeen omilla tuloillaan”.

Hän luonnehti järjestelmää ”kepulaiseksi aluepolitiikaksi”.

Asia nousi esille, kun keskustan Annika Saarikko hiillosti Halla-ahoa aluepolitiikasta keskiviikkona Maikkarin vaalitentissä.

Korhosen mielestä Halla-aho pelaa vastuutonta vaalipeliään vakavilla asioilla.

– Näyttää siltä, että Halla-ahon johtamien perussuomalaisten mielestä pienituloisilla ihmisillä ei ole oikeutta kunnallisiin palveluihin. Tai perussuomalaisten mielestä köyhimmät saavat maksaa samoista palveluista moninkertaisesti enemmän varakkaammissa kunnissa asuviin ihmisiin verrattuna. Se on kovaa oikeistolaista politiikkaa, Korhonen sivaltaa.

Hän muistuttaa, että keskusta on palveluita tarvitsevien ihmisten puolella.

– Valtion budjetista toteutettavalla tasauksella nimenomaan varmistetaan, että myös vähävaraisimmat ihmiset saavat lakisääteiset palvelunsa kohtuullisella vero- ja maksurasituksella asuinpaikastaan riippumatta.