Keskustan puheenjohtajuutta tavoittelee myös päätoimittaja Ilkka Tiainen

Keskusta

Maanantaina keskustan puheenjohtajakisa sai peräti kaksi uutta ehdokasta.

Nykyisen puheenjohtajan Katri Kulmunin ja tiede- ja kulttuuriministeriksi piakoin palaavan Annikan Saarikon lisäksi mukaan vaaliin ilmoittautuivat keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen sekä Alavudella asuva Posi TV:n päätoimittaja Ilkka Tiainen.

Tiainen on toiminut Nuoren keskustan liitossa 1990-luvulla, mutta jätti sittemmin puoluetoiminnan siirtyessään yrittäjäksi. Kiinnostus politiikkaan kuitenkin säilyi.

– Katsoin Suomen politiikassa ja keskustassa vallitsevaa menoa ja tulin siihen tulokseen, että nyt on oikea aika palata mukaan sekä puolueen että Suomen kannalta. Jossain vaiheessa pitää lopettaa puhuminen ja aloittaa tekeminen, Tiainen perustelee.

Hän myöntää, ettei pyrkiminen suoraan keskustan puheenjohtajaksi ole aivan oppikirjamainen tapa palata puoluetoimintaan. Se on aiheuttanut ihmisissä hämmästystä.

– En pyrkisi, ellei tilanne olisi tällainen. Keskustan pitää olla puolue, joka johtaa keskustelua. Nyt niin ei tehdä. Siksi olemme pieni puolue.

Tiaisen mukaan keskustan on tehtävä sitä politiikkaa, jota se on tehnyt alusta lähtien. Kulttuuri ja sivistys on nostettava keskiöön.

– Sitä kautta menetetyt kannattajat ovat voitettavissa takaisin, hän uskoo.

Uusi puheenjohtajaehdokas luopui keskustan jäsenyydestä vuonna 2012, mutta nyt jäsenhakemus on ollut vetämässä kesäkuun lopusta lähtien.

– Tänään sain keskustan Etelä-Pohjanmaan piiristä vahvistuksen, että jäsenyyteni on kirjattu 29.6. alkaen.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen toteaa, että puheenjohtajaksi valittavan jäsenyyden kestolle ei ole asetettu keskustan säännöissä minkäänlaista vähimmäisaikaa.

– Riittää, että valituksi tullessaan puheenjohtaja on keskustan jäsen, hän sanoo.