Keskustan Petri Honkonen Keskisuomalaisen blogissa: On todellinen vaara, että sote-uudistuksesta tulee ikiliikkuja

Puolueen varapuheenjohtajan mukaan Kataisen hallituksen kuntauudistus oli ”välttämättömyyden kaapuun puettu oikeistoideologinen hanke”.
Politiikka

Monen asian on muututtava, jos Suomi haluaa pärjätä myös tulevaisuudessa.

Uudistusten on kuitenkin tarkoitettava muutosta parempaan, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen kirjoittaa Keskisuomalaisen blogissaan.

–  Kaikilla puolueilla – myös keskustalla – on peiliin katsomista siinä, että liian monesti uudistukset ovat näkyneet ihmisten arjessa vain heikennyksinä, leikkauksina ja keskittämisenä, Honkonen pohtii.

Kansanedustaja myöntää, että välillä uudistukset ovat epäonnistuneet.

Hänen mukaansa esimerkiksi viime vaalikaudella toteutettu taksiuudistus ei ollut kuluttajan näkökulmasta kaikin puolin onnistunut.

Huonona esimerkkinä uudistuksesta Honkonen pitää myös Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen kuntauudistusta.

– Välttämättömyyden kaapuun oli puettu oikeistoideologinen valta- ja yhteiskuntapoliittinen hanke, sadan suurkunnan Suomi, jota etenkin kokoomus ajoi kuin käärmettä pyssyyn. Onneksi se ei toteutunut.

Honkonen varoittaa kaikkia puolueita siitä, että joistakin uudistushankkeista uhkaa tulla ”ikiliikkujia”.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon jättiuudistusta on sorvattu pitkään monen hallituksen voimin.

– Soten kohdalla tämä on ollut todellinen vaara, jolle on nyt laitettava piste. Asioiden vuosikausien vatvominen, jos mikä, murentaa ihmisten luottamusta. He odottavat päättäjiltä oikeutetusti tekoja.