Keskustan Petri Honkonen: Kannabiksen dekriminalisointi ei etene tällä hallituskaudella – "Nuoria ei saa jättää oman onnensa nojaan"

Kannabis

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen vaatii kiristyksiä huumeiden myynnistä määrättäviin rangaistuksiin.

Honkosen mukaan diilereihin iskeminen on tehokas tapa paitsi huumeongelmien vähentämiselle niin myös nuorten suojelemiselle. Yksi tapa tähän on poliisien määrän lisääminen kenttätyöhön, Honkonen näkee.

– Suomi ei voi nostaa käsiään pystyyn huumebisneksen edessä. Avoimena rehottavaan diilaukseen on puututtava kovemmalla kädellä. Nuorille huumeita kaupittelevat roistot ovat pilanneet liian monen elämän, kansanedustaja kirjoittaa tiedotteessaan.

Viime aikoina paljon puhuttanut kannabiksen dekriminalisointi ei tule Honkosen mukaan etenemään nykyisen hallituksen aikana.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo on kertonut kannattavansa kannabiksen käyttämisen rangaistavuuden poistamista.

Honkosen mukaan keskustan ja hallituksen kanta kuitenkin on se, ettei kannabiksen laillistaminen saa kannatusta.

– Nuoria ei saa jättää oman onnensa nojaan diilereiden kynsiin. Huumekauppiaille pitää määrätä ankarammat tuomiot ja nuorille tarjota apu elämän saamiseksi raiteilleen, Honkonen jyrähtää.