Keskustan Pakarinen: Tämä on vakavin uhka EU:n hyväksyttävyydelle

Ilmastopaketti

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pirkkalaisen mukaan EU-komission halu ottaa vahvempaa roolia metsäpolitiikassa on vakavin uhka unionin hyväksyttävyydelle suomalaisten silmissä.

– Suomi on koko EU-jäsenyytensä ajan, hallituspohjasta riippumatta pitänyt kiinni siitä, että metsäpolitiikan toimivalta kuuluu jäsenmaille.

– Meille metsät ovat tärkeämpiä kuin kenties millekään muulle EU-maa, Pakarinen kirjoittaa Suomenmaan Puheenvuoro-kolumnissaan.

Valtiovarainministerin EU-asioiden erityisavustaja painottaa, ettei Euroopan ilmastotyötä voi rakentaa sen varaan, että Suomen hyvin hoidetuilla metsillä katettaisiin muiden maiden päästöjä.

– Suomessa metsiä hoidetaan kestävästi. Kestävyyden periaate tarkoittaa sitä, että turvataan tuleville sukupolville yhtä hyvät tai paremmat toimintamahdollisuudet kuin nykyisillä sukupolvilla on.

Pakarinen toivoo, että Suomen puolueet voisivat puhaltaa yhteen hileen EU-tason ilmastopolitiikassa.

– Uskon vahvasti, että pitämällä puolemme metsiä koskevassa päätöksenteossa pidämme huolta myös siitä, että suomalaisten usko ja tuki eurooppalaiseen yhteistyöhön säilyy.

– Pienelle kansalle yhteisesti tärkeissä asioissa meidän on pystyttävä esiintymään yhtenäisesti kansainvälisillä kentillä.