Keskustan Ovaska kiittää hallitusta onnistuneesta postilaista – SDP:n pelottelukampanjalle ankarat moitteet

Ei tullut turmiota maaseudun palveluille eikä satojen työpaikkojen maastapakoa, puoluesihteeri toteaa
Postilaki

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska on tyytyväinen eduskunnan käsittelyssä olevan postilain linjauksiin.

Postilaki vahvistaa Postin toimintaedellytyksiä ja turvaa viisipäiväisen jakelun koko maassa, osoittaen oppositiopoliitikkojen pelottelun perusteettomaksi, hän näkee.

– Sanomalehti on saatava käteen sen ilmestymispäivänä. Vähintään viisipäiväinen postinjakelu turvaa tämän tavoitteen niillä alueilla, jotka eivät ole sanomalehden varhaisjakelun piirissä.

Ovaskan mielestä päättäjille on annettava tunnustusta kun siihen on aihetta. Samalla hän moittii ankarasti SDP:n kansanedustajien toimintaa postilain uudistamisessa.

Ovaska nostaa esiin kansanedustaja Satu Taavitsaisen (sd.) väitteen , jonka mukaan postilain uudistus johtaisi satojen työpaikkojen siirtoon ulkomaille. Taavitsainen on myös pelotellut maaseudun palvelujen vaarantuvan.

Demariedustajien tiedotteet paljastuivat roskapostiksi, Ovaska toteaa.

– Ei tullut turmiota maaseudun palveluille eikä satojen työpaikkojen maastapakoa. Tuli koko Suomen postipalvelut turvaava postilaki, Ovaska kertaa.

– Postin johtokin on joutunut korjailemaan perusteettomia väitteitä satojen työpaikkojen maastapaosta. SDP:n on vihdoin laitettava stoppi höpöpuheille, Ovaska toteaa.

Demarileirin neuvottomuus näkyy pelotteluna ja kaiken vastustamisena.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska

Keskustan ministerit ja kansanedustajat ovat Ovaskan mukaan pitäneet huolen siitä, että uudistus kohtelee ihmisiä maan eri osissa mahdollisimman tasapuolisesti.

– Palaute ja kansalaisten odotukset Postin palveluille on otettu huomioon.

– Postin kulkuun pitää voida luottaa koko maassa. Uusi laki velvoittaa viime kädessä Postin huolehtimaan siitä, että haja-asutusalueella kirjeposti ja sitä kautta myös lehti jaetaan vähintään viitenä päivänä viikossa. Jakelijana voi olla Posti tai muu yritys, Ovaska tiivistää.

Hänen mielestään Postin työntekijät ovat tehneet työnsä vastuullisesti muutoksen keskellä.

– Vastuuttomasti taas on toiminut pelottelukampanjaa pyörittänyt SDP, jonka edustajat vielä vallassa ollessaan tunnustivat uudistustarpeen. Nyt demarileirin neuvottomuus näkyy pelotteluna ja kaiken vastustamisena, arvioi Ovaska.

Postin henkilöstöjohtaja Jaana Jokinen kiistää julkisuudessa olleet väitteet 300–400 työpaikan siirtämisestä Tallinnan.

– Olemme perustamassa elokuun alussa pääosin sisäisille asiakkaille tukitoimintoja tuottavan palvelukeskuksen. Se sijaitsee Suomessa ja kyse on normaalista organisaatiouudistuksesta. Ketään ei irtisanota tässä uudistuksessa. Emme suunnittele työpaikkojen siirtämistä Tallinnaan, sanoo Jokinen.