Keskustan Lohi Ylelle: Lapin matkailu vielä hallituksen pöydälle – “eihän kukaan matkusta ollakseen karanteenissa“

Koronarajoitukset

Hallitus neuvottelee vielä matkustusrajoitusten tulkinnasta, sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi kertoo Ylelle.

Keskustan varapuheenjohtaja painottaa, että hallituksen on löydettävä keinot, joilla Lapin matkailu onnistuu koronaepidemiasta huolimatta.

Hän pitää sosiaali- ja terveysministeriön tulkintaa riskimaista saapuvien matkailijoiden karanteenista kestämättömänä.

– Se on aivan mahdoton ajatus, eihän kukaan matkusta ulkomailta Suomeen ollakseen karanteenissa.

Lohi alleviivaa, että hallitus paneutuu jo tehtyjen päätösten tulkintaan – ei sovi uusista matkustusrajoituksista.

– Toisin kuin ministeriö on tulkinnut, karanteenista päättää tartuntatautilain perusteella lääkäri virkavastuulla eikä sitä tehdä poliittisella päätöksellä. Pyrin vaikuttamaan siihen, että saamme mahdollisimman pian sellaisen kestävän ratkaisun, joka mahdollistaa matkailijoiden tulemisen Lappiin.

Kommentit (2)

  • Lukija26

    Joulumatkailun onnistuminen on tärkeä asia koko Lapin matkailulle . Ulkomaiset matkailijat eivät sovi” karanteenissa olemaan” ja lisä testeihin . Silloin kun ovat terveitä lähtiessäänkin . Yksinkertaistakaa näitä asioita . Joustavuutta ja yhteistyötä yrittäjien kanssa ,tulee kaikkien edun mukaiset ratkaisut . Hyvä sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi ,että otit asian esille uudelleen .

  • Lukija4

    Hyvä Markus, kylä oli erittäin hyvin perusteltu näkemys Lapin matkailun puolesta. Tässä asiassa taas saattoi hyvin nähdä, kuinka Markus on suoraviivainen asioiden hoitaja – perustelut ovat hyvin vaikeasti torjuttavissa – näin asiat etenee ja ihmisten helppo ymmärtää vaikeitakin asioita.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen