Keskustan Kurvinen tyrmää polttoaineveron rukkaukset tällä vaalikaudella: “Korotukset on tehty, eikä uusia tule“

Liikenne

Hallitusohjelman mukaiset polttoaineveron korotukset on tehty, eikä uusia tule, linjaa keskustan edustakuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

– Olennaista on vähentää päästöjä, ei lisätä liikkumisen hintaa tai vaikeuttaa autoilua, Kurvinen twiittaa.

Liikenneministeriö lähetti perjantaina lausunnolle fossiilittoman liikenteen tiekartan. Kurvinen kertoo tiedotteessaan olevansa tyytyväinen hallituksen suunnitelmiin liikenteen päästöjen puolittamiseksi.

Myöskään tiekartassa esiteltyyn keinovalikoimaan ei kuulu polttoaineveron korottaminen.

Keskustan eduskuntaryhmä esitteli syksyllä oman avauksensa liikenteen päästöjen puolittamisesta. Keskusta esitti esimerkiksi etätyön lisäämistä, uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitteen korottamista ja satsauksia liikenneinfran kuntoon ja toimivaan joukkoliikenteeseen. Esitykset ovat mukana tiekartassa.

– Kotimaisiin uusiutuviin polttoaineisiin ja biokaasuun panostamalla voimme luoda myös työtä ja investointeja Suomeen, Kurvinen sanoo.

Sanna Marinin (sd.) hallitus käsitteli päästövähennyksiä aiemmin tällä viikolla. Helsingin Sanomat uutisoi torstai-iltana, että hallitus siirtää ratkaisuja liikenteen verotuksesta ja hinnoittelusta syksyyn. Hallituspuolueiden kesken on näkemyseroja siitä, mitä ja missä tahdissa päätöksiä tehdään.

Myös monet muut keskustan kansanedustajat tyrmäävät sosiaalisessa mediassa polttoaineiden veronkorotukset.

Anna Kalmari huomauttaa, että ihmisten pitää päästä töihin ja käymään töissä kohtuuhintaan, vaikka ei olisi mahdollista käyttää julkisia.

Joonas Könttä painottaa, että nyt pysytään hallitusohjelman mukaisissa linjauksissa.

– Polttoaineiden verotusta ei enää kiristetä.

Juttua päivitetty klo 11:01. Lisätty tieto hallituksen tiekartasta ja Kurvisen tiedotteesta.