Keskustan Karjalan piirissä jaettiin kiertopalkintoja ja kannustettiin maakunnan väkeä olemaan myötämielisiä ukrainalaisia pakolaisia kohtaan

Keskustan johto ja ministerit voivat tehdä tarvittavat ratkaisut Suomen turvallisuuden kannalta, keskustapiiri linjasi julkilausumassaan
Keskusta

– Kannattaa antaa asioiden muhia ensin pari päivää, jottei tule liian tiukkaa tekstiä, opasti joutsenolainen Riitta Munnukka keskustan Karjalan piirin vuosikokousväkeä perjantaina yleisöosastokirjoittelusta ja somevaikuttamisesta.

Karjalan piirin vuosikokouksessa jaettiin tuttuun tapaan kiertopalkintoja ansioituneille piirin keskustatoimijoille. Munnukka sai Alkion kynä -palkinnon. Sen saa henkilö, joka on ”aktiivisesti tuonut esille keskustan sanomaa Etelä-Karjalan printtimediassa ja tai sosiaalisessa mediassa.”

Munnukka asuu Lappeenrannan Joutsenossa. Hänet on sieltä valittu Lappeenrannan valtuustoon.

– Eniten kirjoitan paikallislehdessä ja sitten maakuntalehdessä, olen myös aika aktiivinen facessa.

Munnukka on huomannut, että vaalien alla valtuustoon ehdolla olevat aktivoituvat tuomaan mielipiteitään julki.

– Kyllä minä tuon mielipiteitäni julki samalla lailla myös vaalien välivuosina. Kirjoitusten avulla äänestäjät tietävät, mitä kyseisestä asiasta ajattelen, hän sanoo.

Keskustan Karjalan piirin Mikko Kaarna -palkinto meni Ruokolahden kunnallisjärjestölle. Palkinto annetaan ”yhdistykselle missä toiminta on vireää, vaikuttavaa ja tuloksellista, vuorovaikutus ympäröivän yhteiskunnan kanssa on vahvaa ja jäsenillä on hyvä olla.” 

Ruokolahden kunnallisjärjestön puheenjohtaja Mirja Henttonen sanoi kannustuksen tuntuvan hyvältä näinä aikoina, jolloin järjestötoimintaan tai vaaleihin ehdokkaaksi on vuosi vuodelta vaikeampaa saada uusia ihmisiä mukaan.

– Luotan siihen, että tulee uusi aalto ja kaikki tämä toiminta kiinnostaa taas enemmän, Henttonen tuumi.

Vuoden jäsenhankkija –palkinto myönnettiin Tuure Westiselle Taipalsaarelta. Palkinto myönnettiin onnistuneesta jäsenhankinnasta ja samalla tunnustuksena Westisen tekemästä työstä kunta- ja aluevaalien eteen Taipalsaarella.

Juhani Junnikkala sai piirin Hyvä kello -palkinnon tunnustuksena pitkäjänteisestä, luotettavasta, pyyteettömästä ja kaikkineen hyvästä asioidenhoidosta. 

Perjantai-iltana pidetty kokous venyi kolmetuntiseksi. Sen aikana saatiin vilkkaan keskustelun lisäksi aikaan julkilausuma.

Siinä todettiin, ettei ulkopolitiikassa enää päde vanha linjamme tilanteessa, jossa Venäjä on täysimittaisessa sodassa yhtä suvereenia naapurimaataan vastaan.

– Keskustan johto ja ministerit voivat tehdä tarvittavat ratkaisut Suomen turvallisuuden kannalta. Puoluevaltuusto linjaus pitää sisällään myös Nato-jäsenyyden hakemisen, kuuluu Karjalan piirin virallinen kanta. 

Keskustan Karjalan piiri kannustaa osaltaan Etelä-Karjalan kuntia, yrityksiä ja ihmisiä olemaan myötämielisiä ukrainalaisia pakolaisia kohtaan.

Keskustan Karjalan piiri tiedotti perjantaina, että se asettaa syyskuussa ehdokkaansa vuoden päästä huhtikuussa käytäviin eduskuntavaaleihin.

Piirin mukaan Etelä-Karjalasta tullaan asettamaan neljä ehdokasta. Keskustalla on Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueella neljä piiriä.

Keskustan Etelä-Savon ja Keskustan Itä-Savon piirit ovat jo asettaneet ehdokkaansa eduskuntavaaleihin.

– Tulimme siihen tulokseen, että syyskuu on meille hyvä aikataulu. Meillä on kesäkuussa puoluekokous Lappeenrannassa ja keskitymme kokousjärjestelyihin. Syyskuu antaa ehdokkaille hyvin aikaa valmistautua vaaleihin, Karjalan piirin puheenjohtaja Jouni Kemppi sanoo tiedotteella.