Keskustan Huttunen tyrmistynyt Väyläviraston esityksestä vähentää junien pysähdyksiä Pohjois-Karjalassa – “Aivan järjetön ajatus“

Junaliikenne

Keskustan kansanedustaja Hanna Huttunen on tyrmistynyt uutisesta, jonka mukaan yksi keino nopeuttaa junayhteyksiä välillä Joensuu-Helsinki on, etteivät junat pysähtyisi enää Joutsenon, Rautjärven Simpeleen, Kesälahden ja Kiteen asemilla.

Tämä säästäisi Väyläviraston Itä-Suomen junayhteyksiä koskevan taustaraportin mukaan matka-aikaa arviolta kymmenen minuuttia.

 – Aivan järjetön ajatus. Kitee ja Kesälahti tarvitsevat toimivat junayhteydet myös jatkossa. Ne ovat elintärkeät alueiden elinvoiman ja kehittämisen näkökulmasta, Huttunen jyrähtää.

Hanna huttunen nostaa esiin myös meneillään olevan muutostrendin, jonka myötä asemien lakkauttamisten sijaan niitä tulisi avata ennemminkin lisää.

– Koronan myötä monipaikkaisesta elämästä on tullut entistä suositumpaa. Olisikin todella erikoista, että sulkemalla asemia me veisimme ihmisiltä vapauden päättää, missä on hyvä työskennellä ja elää, hän arvioi.

Pohjois-Karjalan edustajan mielestä nopeita junayhteyksiä tulisi kehittää niin, että ne palvelevat koko laajaa maakuntaa.

– Tässä tärkeään rooliin nousee Joensuu-Imatra-rataosuuden perusparantaminen ja sen myötä nopeudennostot, sekä uuden oikoradan rakentaminen aikanaan Kouvola-Porvoon kautta, Hanna Huttunen esittää.