Keskustan Honkonen: Marinin tuki alueelliselle opintolainahyvitykselle tervetullut

Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen kiittelee pääministeri Sanna Marinin ilmoitusta asettua alueellisen opintolainahyvityksen edistämisen tueksi.

Asiasta käynnistettiin selvitys keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon toimiessa tiede- ja kulttuuriministerinä. Honkosen mukaan demarituki hankkeelle on ratkaisevan tärkeä.

– Norjassa työvoimapulasta tai vinoutuneesta ikärakenteesta kärsivällä alueella työtä tekevä nuori saa osan opintolainastaan anteeksi. Tämä toimii esimerkkinä myös Suomelle.

– Ajamme keskittämispolitiikan sijaan tasapainoista aluekehitystä, koska se on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullisin vaihtoehto, Honkonen sanoo.

Honkonen on tyytyväinen hallituksen tekemään korkeakoulupolitiikan suunnanmuutokseen.

Kokoomuksen hallitessa korkeakoulupolitiikkaa alueellinen epätasa-arvo jyrkkeni, kun koulutusta keskitettiin kovalla kädellä. Siinä missä kokoomuksen vedolla nuorten mahdollisuuksia imuroitaisiin maakunnista, on punamulta kääntänyt kurssin keskittämisestä hajauttamiseen.

– Korkeakoulutusta on tällä hallituskaudella tuotu maakunnissa nuoria lähelle, kun korkeakoulujen uusia aloituspaikkoja on jaettu tuhansittain ympäri maata. Tälle työlle opintolainan remontointi on luontevaa jatkoa.

– Korkeakoulupolitiikan suunnanmuutoksen vahvistamiseksi tarvitaan keskustan ja SDP:n yhteistyötä myös jatkossa. Se on nuorten suomalaisten ja alueellisen tasa-arvon etu, Honkonen sanoo.