Keskustalaiset kiittelivät Sirkka-Liisa Anttilaa – “Uskomaton ura! Erityisesti naisten, maaseudun ja globaalin vastuunkannon hyväksi“

Vaalit 2019

Monet keskustalaiset ovat kiitelleet konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttilaa (kesk.) pitkästä urasta.

Anttila ilmoitti tänään jättävänsä eduskunnan kevään vaalien jälkeen. Kansanedustajaksi hän tuli ensimmäisen kerran vuonna 1983.

Pääministeri Juha Sipilä kiitti Twitterissä Anttilaa työstä Suomen ja keskustan hyväksi.

– Vaikka ura eduskunnassa nyt päättyy, puolue tarvitsee sinua ja rohkeuttasi sekä osaamistasi myös jatkossa, Sipilä kirjoitti.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoi Anttilan aloittaneen parlamentaarisen uransa samana vuonna kuin Saarikko itse syntyi.

– Uskomaton ura! Erityisesti naisten, maaseudun ja globaalin vastuunkannon hyväksi. SL on ahkerimpia tuntemiani ihmisiä, Saarikko tviittasi hashtageilla #kiitollinen #forssa #ihmistenasialla.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen kertoi Anttilan energian ja toimintatarmon olevan vailla vertaa.

– Olet ollut myös iso tuki muille naispoliitikoille Keskustassa. Halaus.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen tunsi puolestaan rajallisuutta pyrkiessään tiivistämään ajatuksiaan Anttilasta.

– Arvostus ja kunnioitus ovat päällimmäisinä. Naisasia, suomalainen ruoka ja tasapuolinen aluekehitys ovat olleet hänen sydämenasioitaan. Ja #keskusta.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni tviittasi, että ”Yli 35 vuoden ura kansanvallan palveluksessa vetää hiljaiseksi. Tehkää perässä.”

Kansanedustajista kiitoksia jakelivat myös muun muassa Hanna Kosonen, Markku Pakkanen ja kokoomuksen Sari Sarkomaa.

Pääministeri Sipilän erityisavustaja Eeva Kärkkäinen kertoi tietävänsä, että Anttila on tukenut tärkeällä tavalla monia nuoria naispoliitikkoja.

– Arvostan @sirkka_anttila työtä sukupuolten välisen tasa-arvon ja sosiaalisen tasa-arvon puolesta, Kärkkäinen tviittasi.

Keskustaopiskelijoiden entinen puheenjohtaja Arttu Karila kiitteli sitä, että Anttila tekee pitkästä urastaan huolimatta yhä suurella palolla työtään.

Keski-Pohjanmaan keskustan toiminnanjohtaja Jirka Hakala sanoi, että Anttilan kaltaiset ”ahkerat ja vahvatahtoiset ihmiset vievät maailmaa eteenpäin”.

Anttilaa kiittelivät myös muun muassa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.