Keskustalaiset järkyttyivät Kuopion väkivallanteoista – "Suru on koko Suomen"

Kuopion isku

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni kertoo olevansa järkyttynyt Savon ammattiopistossa Kuopiossa tapahtuneesta väkivallanteosta.

Iskussa kuoli tämän hetken tiedon mukaan yksi henkilö ja loukkaantui kymmenen.

Kulmuni sanoo Twitterissä ottavansa osaa uhrien ja omaisten suruun. Hän myös toivottaa voimia koko kouluyhteisölle.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) puolestaan toivotti voimia oppilaille, henkilökunnalle ja viranomaisille tulevina hetkinä.

Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä (kesk.) toivotti Twitterissä hyvää toipumista loukkaantuneille. Kivelän mukaan iskun syiden selvittelyn aika on myöhemmin.

Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja Hanna Huttunen (kesk.) osoitti tviitissään niin ikään osanottonsa uhrin omaisille sekä voimia loukkaantuneille ja heidän läheisilleen. Viestiin yhtyi omassa tviitissään myös leppävirtalainen keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparinen.

– Suru on koko Suomen, Piiparinen kirjoitti.

Lappilaisen kansanedustajan Mikko Kärnän (kesk.) mielestä kouluväkivallasta näyttää muodostuneen pysyvä ilmiö, jonka ehkäisyyn on yhteiskunnassa panostettava.

Savolaismeppi Elsi Kataisen mukaan Kuopiossa tapahtunut väkivallanteko ja kouluhyökkäys on järkyttänyt koko Suomea ja myös Brysselissä.

– Osanottoni uhrin omaisille sekä loukkaantuneille voimia ja jaksamista toipumiseen, postasi Katainen Facebookissa.