Väkivallanteko Savon ammattiopiston tiloissa Kuopiossa – Yksi kuollut, kymmenen loukkaantunut, yksi otettu kiinni

Väkivalta

Kuopiossa Savon ammattiopistossa tapahtuneessa väkivallanteossa yksi ihminen on kuollut ja kymmenen loukkaantunut, Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä. Kaksi loukkaantumisista on vakavia.

Poliisin mukaan yksi loukkaantuneista on epäilty tekijä.

Kuopion yliopistoon sairaalaan annettiin tilanteesta suuronnettomuushälytys, joka purettiin kahden jälkeen iltapäivällä.

Poliisi kertoi Twitterissä, että yksi ihminen otettu kiinni. Loukkaantuneet on evakuoitu, ja poliisi on eristänyt Hermanin kauppakeskuksen, jossa ammattiopiston tilat sijaitsevat.

Poliisi kertoo käyttäneensä ampuma-asetta välikohtauksessa.

Keskuksessa sijaitseva HitMix Kuopio -kanava kertoo Facebook-sivuillaan, että paikalla kuului useita laukauksia.

Iltalehden tietojen mukaan tuntematon henkilö meni luokkaan ja aloitti väkivallan. Lehden silminnäkijöiden mukaan henkilöllä olisi ollut miekka. Keskisuomalaisen tietojen mukaan hyökkääjä oli nuori mies, joka kävi miekan kanssa tytön kimppuun.

– Mies löi tyttöä miekalla kaulaan ja tökki vatsaan, silminnäkijä sanoo lehdelle.

Tiloja tarkastetaan edelleen. Poliisin mukaan ulkopuoliset eivät ole vaarassa.

Savon Sanomat kertoo, että alueelle on hälytetty viranomaisia laajalta alueelta ja rakennuksen pihasta on poistunut useita ambulansseja.

Hermanissa sijaitsee Savon ammattiopiston liiketalouden koulutus. Savon ammattiopistoa pyörittävän Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve kertoo, että kyseessä on väistötilaratkaisu.

– Tämä tänään tullut hälytys koskee nimenomaan oppilaitostamme. Se on kahdessa kerroksessa toimiva oppimisympäristö. Meillä on siellä sekä nuoriso- että aikuisasteen opiskelijoita. Nuorimmat ovat peruskoulun jälkeen tulleita ja sitten on ihan aikuisopiskelijoita.

Helven mukaan paikassa opiskelee noin 600 henkilöä, joista kaikki eivät ole olleet tänään paikalla. Hän ei kommentoi tapahtumia enempää, sillä asian tiedotusvastuu on poliisilla.