Keskusta Ylen kuntavaalimittauksen suurin nousija – kokoomus jatkaa johdossa

Keskustan kannatus nousi 1,3 prosenttiyksiköllä 13 prosenttiin.
Puoluekannatus

Kokoomus on edelleen suosituin puolue 19,6 prosentin kannatuksella Ylen tuoreessa kuntavaalimittauksessa. Toisena on perussuomalaiset 18 prosentin kannatuksella ja kolmantena pääministeripuolue SDP 17 prosentin kannatuksella. Eniten kannatustaan on menettänyt edelliseen mittaukseen verrattuna SDP, jonka kannatus luisui 1,1 prosenttiyksikön verran.

Neljäntenä on keskusta, jonka kannatus on puolestaan noussut eniten. Puolueen kannatus nousi 1,3 prosenttiyksiköllä 13 prosenttiin. Viidettä sijaa pitää vihreät 10,9 prosentin kannatuksella.

Vasemmiston kannatus on 8,5 prosenttia, RKP:n 4,8 prosenttia, kristillisdemokraattien 3,6 ja Liike Nytin 2,1 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli mittausta varten vajaat 3000 ihmistä 5. toukokuuta ja 8. kesäkuuta välisenä aikana. Puoluekantansa kertoi vajaat 2000 haastateltua. Mittauksen virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit (2)

 • Nipsu

  Hyvä Keskusta! Menestystä kuntavaaleihin – Suomen paras puolue <3

 • Lukija4

  Gallupin nyt keskustalle osoittama suunta on ollut arvattavissa. Ainoastaan epävarmaa on ollut se, missä vaiheessa äänestäjät kyllästyvät vuosia kestäneeseen keskustan hautajaisten pitoon ja ainoaan syntipukkiin valtakunnan asioiden hoidossa.

  Se on ollut selvää, että ajan oloon jopa omilla aivoilla ajattelevat pahimmat vihamiehetkin alkavat tuntemaan kohtuuttoman kohtelun vääryytenä vaikka eivät vielä äänestäisikään keskustaa – puhumattakaan muista.

  Keskustan aktiivisia toimijoita on kiitettävä siitä, että he ovat jaksaneet uskoa – että työ tekijäänsä kiittää. Keskustahan on ollut vastaavissa tilanteessa useasti aikaisemminkin – siis tuttua, mutta kohtuutonta.

  Menkää kaikki äänestämään ja äänestäkää viisaasti sekä neuvokaa muitakin äänestämään viisaasti

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen