Kärnä ei lähde ehdolle keskustan puoluekokouksessa – “Varapuheenjohtajan tehtävä kiinnostaa, mutta nyt aion laittaa perheen edelle“

Puoluekokous

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ilmoittaa, ettei aio olla ehdolla keskustan varapuheenjohtajaksi tulevassa puoluekokouksessa. Päätöstään Kärnä perustelee perhesyillä.

– Keskustan varapuheenjohtajan tehtävä kiinnostaa, mutta nyt aion laittaa perheen edelle. Olen kahden kouluikäisen lapsen isä ja tapaan heitä pääasiassa viikonloppuisin. Varapuheenjohtajan tehtävä taas vaatii kentän kiertämistä ja viikonloppuisin on paljon erilaisia poliittisia tilaisuuksia, Kärnä perustelee.

Kärnä aikoo kuitenkin jatkaa työtään keskustan puolesta esimerkiksi kunta- ja aluetyöryhmän puheenjohtajana.

Hän huomauttaa, että keskustan nostaminen kannatusalhosta vaatii totaalista muutosta työtapoihin.

– Ei pyörää kuitenkaan tarvitse keksiä uudelleen. Keskustalla on hyvä aate ja hyvä poliittinen linja, mutta sen viestinnässä on vain epäonnistuttu. Politiikka on muutenkin ollut liian poukkoilevaa ja puolueen sisällä vallitsevia eri linjoja ei ole riittävällä tavalla osattu johdon toimesta sovittaa yhteen, Kärnä toteaa.

Hänen mukaansa keskustan EU-politiikka on myös iso kysymys.

– EU-federalisteja emme ole ja perussuomalaisten kanssa ei kannata lähteä huutokauppaan EU-vastaisuudessa. Unioni tulee uudistaa sisältäpäin ja siinä työssä puolueellamme on paljon annettavaa, Kärnä summaa.

Hän haluaisi uudistaa keskustaa alueelliseksi puolueeksi, joka ajaa voimakkaasti alueiden itsehallintoa kotimaassa ja unionissa.