Karjalan keskusta kahvitti imatralaisia: "Puolueella hieman liian liberaali linja"

Piirikokous

Ennen Karjalan piirin piirikokousta kansalle tarjottiin munkkikahvit Imatrankosken kävelykadulla.

Keskustalaiset vaihtoivat mielipiteitä päivänpolitiikasta ja hiljalleen paikalle valui myös osa varapuheenjohtaja- sekä puoluesihteeriehdokkaista.

Lappeenrannan Joutsenosta oli lähtenyt liikkeelle Pekka Suonsivu.

Hän tutustui varapuheenjohtajaehdokas Hanna Huttuseen (kesk.), joka oli autoillut paikalle Pohjois-Karjalan Outokummusta.

Suonsivu kertoi omasta taustastaan, että hän on ollut Paavo Väyrysen (kesk.) kannattaja, kunnes tämä perusti oman puolueen.

– Se meni minusta niin sanotusti överiksi.

Suonsivu arvioi keskustan hallitustyöskentelyn menneen hieman liian liberaalille linjoille talouselämän puolella.

– Jos saataisi jotakin konkreettista ja näkyvää aikaan ennen kuntavaaleja, niissä olisi hyvät menestymisen mahdollisuudet, onhan gallupkannatuksemme säilynyt koko ajan hyvänä.

Hanna Huttunen kuunteli tarkalla korvalla Suonsivun näkemyksiä.

– Parasta tässä vaalityössä on ihmisten kohtaaminen vaikka näin kadulla kahvittelutilaisuudessa ja ottaa vastaan evästyksiä, Huttunen sanoi.

Hän on muun muassa Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen puheenjohtaja, keskustan puoluehallituksen, työvaliokunnan ja talouspoliittisen valiokunnan jäsen.

Omaksi vahvuudeksi varapuheenjohtajakisassa hän piti sitä, että pyrkii paikalle eduskunnan ulkopuolelta ja tuo näin uusia näkemyksiä kentältä.

Päätösten viivästykset antavat oppositiolle eväitä kuntavaaleihin.

Jouni Kemppi

Kokokouspaikalla kaupungintalolla olivat keskustan varapuheenjohtajaehdokkaista Huttunen, Hannakaisa Heikkinen, Anne Kalmari, Katri Kulmuni, Antti Kurvinen ja videotervehdyksellä Annina Ruottu sekä puoluesihteeriehdokkaat Mari Kokko, Jouni Ovaska, Riikka Pirkkalainen ja Olli Riikonen.

Kokouksen puheenjohtaja Veikko Lankinen antoi ehdokkaille kaksi minuuttia kullekin aikaa kertoa, miksi juuri hän olisi sopiva tehtävään.

Lankinen kannusti ehdokkaita kehumaan itseään vaikka miten yliampuvasti, sillä ”kuulijakunta on kovakorvaista väkeä.” Omakehut eivät mitenkään yltyneet, mutta aatteiden ja arvojen merkitys tuli selväksi.

Niinpä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk.) jäi jäljelle käsittelemättömänä aiheena päivänpolitiikka. Hän loi moninaisesta tontistaan pikakatsauksen.

Jouni Kemppi aloitti Karjalan piirin puheenjohtajana vuoden alusta. Anni Kekki toimii ministeri Tiilikaisen maakunta-avustajana. (Kuva: Joutsen Media)

Piirin kansanedustaja Ari Torniainen toi esille hallituspuolueen kansanedustajan työn olevan vaativampaa kuin on opposition edustajien.

– Heidän ei tarvitse tehdä muuta kuin vastustaa kaikkea.

Torniainen näki, että opposition kannanottoihin törmää joka paikassa, lehdistössä niitä hänen mielestään tuodaan uutisissa esiin turhankin usein.

Karjalan piirin puheenjohtajana vuoden alusta aloittanut Jouni Kemppi kiitteli liikkeelle lähtenyttä väkeä: aurinko paistoi täydeltä terältä, mutta kokoukseen osallistui paria vaille 80 henkeä.

Kemppi sanoi, että on erittäin tärkeää tehdä päätökset aikataulun mukaisesti.

– Viivästykset antavat oppositiolle eväitä kuntavaaleihin.

Keskustelussa Jukka Vuorinen Savitaipaleelta toi esiin huolen siitä, kuinka isännättömän rahan osuus sote-ratkaisussa hirvittää.

– Miten mallissa taataan, ettei verotus kiristy, kun raha ei enää kierrä kuntien kautta, hän kyseli.