Kansanedustaja Huttunen: Itäradasta vauhtia koko Itä-Suomelle

Raideliikenne

Savo-Karjalan vaalipiirin keskustalainen kansanedustaja Hanna Huttunen on tyytyväinen hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan linjaukseen, jonka mukaan Itäradan jatkosuunnittelu toteutetaan Porvoon ja Kouvolan kautta itään kulkevan ratavaihtoehdon pohjalta.

– Tämä on pitkäjänteisen maakunnallisen yhteistyön ja edunvalvonnan tulos. Itäradan myötä koko Itä-Suomen saavutettavuus paranee ja sen houkuttelevuus investointikohteena kasvaa merkittävästi, Huttunen sanoo tiedotteessa.

Hän uskoo, että monipaikkaisuuden ja etätyön kasvun myötä ihmiset haluavat elää entistä väljemmin. Nopeat tieto- ja liikenneyhteydet edistävät ihmisten halukkuutta suunnata kohti luonnonkaunista Itä-Suomea, keskustaedustaja uskoo.

Huttusen mukaan liikennepolitiikassa on pidettävä maalaisjärki mukana myös muiden liikkumismuotojen suhteen.

– Pitkien etäisyyksien Itä-Suomessa tulee raideliikenteen kehittämisen ohella pitää huoli siitä, että maakuntiin pääsee myös jatkossa lentämällä.  On myös tosi, että ilman yksityistä autoilua ei täällä maakunnissa pärjää. Tieverkon kunto onkin tärkein ja näkyvin liikumiseen liittyvä asia ihmisten arjessa, hän sanoo.

Kommentit (2)

  • Lukija55

    Keskusta laittoi jo Vanhasen hallituksen aikana 42 miljoonaa Pieksämäki – Savonlinna rataan. Hanke meni kokonaan hukkaan. Onko nykyinen siltarumpusuunnittelu paremmalla tasolla?

  • Lukija9

    Hanna, iloitkaamme asialliseti uutisesta. Pannaanpa viidakkorummut soimaan, että nyt on kysymys vähän suuremmasta asiasta, meidän itäsuomalaisten nostamisesta alhosta hyvinvointimaakuntien joukkoon… Nykyhallitus antoi oivan sysäyksen ratahankkeelle ja osoitti mm. tällä, että sille on maakuntien kehitys, kartalla pysyminen ja asukkaideen hyvinvointi tärkeää. Kiitokset asian eteen ahkeiroineille, rityisesti ”susirajan” edustajille!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen