Kaikkoselta pamfletti keskustan nostamiseksi – ”parempaa Suomea tolkun politiikalla”

Keskusta

Keskustan puheenjohtajuutta tavoitteleva puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) julkaisee elokuun alkupuolella pamfletin siitä, miten keskusta saadaan takaisin nousun tielle.

– Olen varma, että laajan poliittisen keskikentän puolueelle on edelleen tilausta. Vaikka yhteiskunnallinen keskustelu on usein kärjistynyttä, ei suomalaisten enemmistö lopulta taida sittenkään edustaa ääripäitä. Lähden hakemaan luottamusta linjalle, jolla rakennetaan parempaa Suomea tolkun politiikalla.

Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa keskustan kannatus on 11,7 prosenttia ja Kaikkonen luonnehtii puolueen tilaa ”poikkeuksellisen vakavaksi”.

– En usko gallupien selittelemiseen. Keskustan luku on juuri sen verran, minkä ihmisten mielestä tällä hetkellä ansaitsemme. Luottamuksesta on kyse, Kaikkonen pohtii.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuun alussa.

– Juha Sipilän seuraajan valinta on tärkeä, mutta yhtä lailla tärkeää on, että keskustaväki pystyy ottamaan uuden henkisen asennon. Omalta osaltani haluan olla palauttamassa keskustan itseluottamuksen. Tätä kansanliikettä tarvitaan myös 2020-luvun Suomessa.

Kaikkonen kokee olevansa valmis luotsaamaan keskustaa 2020-luvulle.

– En ole ennen ollut valmis tähän tehtävään. Nyt olen. Olen valmis laittamaan itseni likoon keskustalaisen  kansanliikkeen puolesta.

– Väitän tuntevani hyvin tätä maata ja kansaa. Olen kiertänyt Suomen ristiin rastiin, ja moneen kertaan. Tarvittava kokemus, osaaminen  ja paineensietokyky löytyvät. Kaikkia niitä on testattu, hän lisää.

Kaikkonen näkee keskustan sillanrakentajan roolissa 2020-luvulla.

– Keskusta on Suomen puolueista se, joka painottaa koko Suomen asiaa. Sitä, että hyvän elämän edellytyksiä pitää olla koko maassa, jokaisen suomalaisen ulottuvilla. Tämäkin viesti pitää pystyä tuomaan niin, että sitä voidaan tukea myös taajamissa ja kaupungeissa. Keskustan pitää olla sillanrakentaja eri väestöryhmien, maaseudun ja kaupungin, etelän ja pohjoisen välissä.

Elokuun pamfletissa Kaikkonen pohtii muun muassa sitä, miten yrittäminen, työn tekeminen ja opiskeleminen kannattaa, miten maaseutua ja kotimaista ruuantuotantoa puolustetaan, huolehditaan ikäihmisistä, laitetaan liikenneverkko kuntoon sekä pidetään Suomi turvallisena.