Honkonen Suomenmaan puheenvuorossa: Aluepolitiikka pitää sanoittaa uusiksi – media on brändännyt sen tunkkaiseksi kotiinpäinvedoksi

Aluepolitiikka

Keskustan tuore varapuheenjohtaja Petri Honkonen haastaa Suomenmaan puheenvuorossa sanoittamaan aluepolitiikan uudelleen 2020-luvulle.

Hän on havainnut, ettei aluepolitiikka sanana kerro nykyihmiselle mitään.

– Media on brändännyt aluepolitiikan tunkkaiseksi kotiinpäinvedoksi. Meillä itsellämme on tapana kieriskellä liian vähäisten aluepoliittisten voittojen ”rapalätäkössä”, hän kuvaa.

Honkosen mukaan Suomi tarvitsee edelleen alueiden edunvalvojia, vaikka tietyt tahot muuta väittäisivätkin.

– Monet haasteet kuten arvonsa menettäneet asunnot, teollisuuden työvoimansaanti, koulutuspaikat ja investointien rahoitus ovat aluepolitiikan ydinasioita, joihin keskusta nyt hallitusvastuussa etsii vastauksia, Honkonen kirjoittaa.

Keskustan varapuheenjohtaja muistuttaa, että esimerkiksi puoluekokouksessa eri alojen ammattilaiset ympäri Suomen kertoivat ratkaisuehdotuksia yhteiskunnallisiin ongelmiin.

– Tarkoitukseni on saada tämä osaaminen kanavoitumaan entistä paremmin puolueemme linjaan ja päätöksentekoon.

Puoluejohdon ohjelmatyövastaavana Honkonen lupaa maakuntakierroksillaan kannustaa ihmisiä tuomaan esiin omia näkemyksiään ja osaamistaan keskustan yhteiseen visioon Suomesta, omasta maakunnasta ja kunnasta.

Hänen mukaansa usein paikallistasollakin korostuvat valtakunnalliset teemat.

– Tavoitteenamme on lisätä poliittista keskustelua ja valmistelua myös paikallistasolla, Honkonen kirjoittaa.