Hilkka Kemppi vei päijäthämäläisen joulukuusen pääministeri Marinille Kesärantaan

Perinteen aloittanut metsäalan ammattilainen Matti Mäkiaho esitteli Marinille hoidetun metsän kasvutahtia
Joulu

Kesärantaan tuli huoneen täydeltä joulutunnelmaa perjantaina, kun pääministeri Sanna Marin (sd.) sai joulukuusen Lions Club Asikkalan, Asikkalan kunnan, Suomen Metsäkeskuksen ja Etämetsänomistajien väeltä.

Päijäthämäläinen kuusi toimitettiin Kesärantaan jo kahdeksannen kerran. Kuusi on peräisin Vierumäeltä.

Koronatilanteen vuoksi paikan päälle sai tulla vain kaksi jäsentä, Lions Clubin toimija Matti Mäkiaho ja kansanedustaja, Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi.

Kesärantaan vietävä joulukuusi on perinne, joka on lähtöisin Mäkiahon ideasta. 

Metsäalan ammattilainen Mäkiaho esitteli Kesärannassa pääministerille kahta erilaista kuusen latvaa, Hilkka Kemppi kertoo tiedotteessa.

Toinen oli vuodessa kasvanut reilusti yli metrin, toinen kuusi oli 25 vuotta vanha ja kokonaisuudessaan alle puolen metrin korkuinen.

Tällä Mäkiaho kuvasi sitä, että metsien hyvä hoito lisää kuusen kasvua ja samalla myös hiilinieluja, Kemppi kertoo.

Kemppi koristeli kuusen Hulivilin päiväkodin esikoululaisten tekemällä koristeella ja toimitti pääministerille Viipurilaisen Kotileipomon lahjoittaman lähiruokakassin.

Kemppi kertoi pääministerille kuntansa ja maakuntansa terveisiä.

Hän kertoi, että positiivista on ollut mökkiläisten muutto kuntaan etätöihin. Myös syntyneiden lapsien määrä on kasvanut tänä vuonna yli kymmenellä lapsella.

Asikkala haluaa kasvaa, mutta siinä tarvitaan valtion apua esimerkiksi tieverkon kunnostamisessa ja Päijänteen alueen matkailun kehittämisessä, Kemppi totesi.

– Veimme pääministerille terveisiä myös Hämeen metsistä, jossa puuston kasvu on Suomen parasta hyvän metsänhoidon vuoksi. Hyvin hoidettujen talousmetsien hyödyntäminen ei ole ongelma, vaan pikemminkin ratkaisu ilmastonmuutokseen, Kemppi sanoo.