Ex-kansanedustaja verestää muusikkomuistoja – 40 vuoden takaisesta legendaarisesta klassikkohitistä uusi versio

Musiikki

Viihdetaiteilija Mikko Alatalon jo legendaariseksi muodostunut lastenlaulu, Känkkäränkkä, tekee paluun.

Alatalo on levyttänyt laulusta uuden, Känkkäränkkä 2.0. -nimisen version yhdessä MisseKissaa esittävän lastenlaulajan, Johanna Koskisen, sekä kymmenvuotiaan Soffi Mäen kanssa.

Känkkäränkän julkaisemisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 40 vuotta. Laulu kertoo pahasta ja ilkeästä pikkunoidasta, joka saa lapset kiukuttelemaan ja kiusantekoon. 

Alatalo levytti Känkkäränkän vuonna 1981 yhtenä Eläimiä suomalaismetsissä -albuminsa lauluista. Tätä Alatalon ensimmäistä lastenalbumia on myyty kaikkiaan jo lähes 50 000 kappaletta.

– Äidit tuntevat Känkkäränkän paremmin kuin nykylapset. Siksi on kiva, kun lastenlaulumme saavat uusia levytyksiä. Musiikkimme jatkuu näin uusille sukupolville. Uusi versio Känkkiksestä on hauska, kun on pikkuväkeäkin mukana, keskustan ex-kansanedustaja kertoo.

MisseKissa-hahmon takana on kuopiolainen lastentaiteilija Johanna Koskinen.

Koskinen kuuli Känkkäränkän ensimmäisen kerran vuonna 1985 isänsä johtamassa hotelli Juvassa livenä Mikko Alatalon esittämänä. Tämä merkittävä kohtaaminen johti vuosien jälkeen nyt toteutuvaan Känkkäränkkä-yhteistyöhön.

– Känkkäränkkä 2.0 -kappaleesta tulee tärkeä osa lastenhahmoni MisseKissan tarinaa. Haluan tukea esityksissäni varhaiskasvatuksen tärkeää työtä tunnetaitojen vahvistamisessa. Haluan myös kertoa lapsille, että kaikenlaisten tunteiden kokeminen on sallittua, myös Känkkäränkän vierailu silloin tällöin. Mikä olisikaan parempi tapa viestiä asiasta lapsille kuin laulun ja leikin siivellä, kertoo Johanna Koskinen.

Känkkäränkkä 2.0 -kappaleessa kymmenvuotias Soffi Mäki kertoo, kuinka Känkkäränkkä lähtee pois.

Tanssia, jalkapalloa ja pianonsoittoa harrastava Soffi on aikaisemmin julkaissut muun muassa Chihuahua-nimisen kappaleen, joka sijoittui toiseksi Salon uusien lastenlaulujen kilpailussa tänä vuonna.

Soffin isä, pitkän linjan muusikko Juha Mäki on sovittanut ja tuottanut Känkkäränkkä 2.0 -kappaleen.
 
Känkkäränkkä 2.0 -laulun julkaisutilaisuus pidetään Tampereella ensi keskiviikkona 27. lokakuuta.