Eurooppa järkyttyi taas – Münchenin ammuskelussa ainakin kahdeksan kuollutta

Münchenin ammuskelu

Nizzan terrori-iskusta oli ehtinyt kulua vain viikko, kun eurooppalaiset joutuivat järkyttymään taas. Ainakin kahdeksan ihmistä kuoli perjantai-iltana ammuskelussa Münchenissa Saksassa.

Tiedot kuolleiden määrästä ovat vaihdelleet illan mittaan. Poliisi vahvistaa kahdeksan kuolleen. Haavoittuneiden määrästä ei perjantai-iltana kello 23.30 mennessä ollut tarkkaa tietoa.

Poliisi epäilee ampujia olleen useampia, mahdollisesti kolme. He olivat myöhään illalla yhä karkuteillä.

Poliisin mukaa kyseessä saattoi olla terrori-isku. Mediatietojen mukaan kyse ei kuitenkaan olisi ääri-islamilaisesta iskusta.

Noin kello 22 aikaan kaupungissa oli poliisin mukaan päällä ”akuutti terrori-uhka”.

Poliisi kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään julkisia paikkoja.

Julkinen liikenne Münchenissa pysäytettiin useilla juna-, raitiovaunu- ja bussilinjoilla. Päärautatieasema evakuoitiin ja useita teitä suljettiin.

Poliisi tiedotti illan aikana Twitterissä, että vahvistamattomien tietojen mukaan myös kaupungin keskustassa olisi mahdollisesti ammuttu. Joidenkin tiedotusvälineiden mukaan kyseessä oli virheellinen tieto.

Tapahtumat alkoivat kauppakeskus Olympiassa Münchenin pohjoispuolella noin kello 19 Suomen aikaan.

Saksalainen Bild-lehti kertoi, että epäilty hyökkääjä olisi juossut Olympia-ostos­kes­kuksen läpi ja ampunut useita ihmisiä. Sen jälkeen hyökkääjän tai hyökkääjien kerrotaan paenneen läheisen metroaseman suuntaan.