Caruna taipui – jaksottaa hinnankorotukset pidemmälle ajanjaksolle

Caruna

Caruna nostaa sähkönsiirtolaskuja keskimäärin alle 15 prosenttia. Ryhmäkanteen nostamiselle ei enää ole tarvetta, kuluttaja-asiamies tiedottaa.

Valtavan palauteryöpyn saanut yhtiö ilmoitti torstaina, etteivät sen aiemmin ilmoittamat korotukset tule voimaan täysimääräisinä.

Yhtiön mukaan kerrostalossa asuvalla 2 000 kilowattituntia vuodessa kuluttavalla asiakkaalla korotus on noin 23 euroa vuodessa.

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa 18 000 kilowattituntia vuodessa kuluttavalla asiakkaalla korotus on noin 140 euroa vuodessa.

Caruna laskee sähkönsiirron kiinteiden perusmaksujen korotusta tulevilta 12 kuukaudelta kaikille asiakkailleen 25 prosenttia.

Hyvitys tasoittaa hinnannousua myös vuonna 2017.

Lisäksi Caruna sitoutuu siihen, että se ei tee uusia hinnankorotuksia vuonna 2017.

Ryhmäkanne oli neuvottelujen aikana esillä yhtenä vaihtoehtona ja kuluttaja-asiamies harkitsi sen käyttöä vakavasti.

– Ryhmäkanne on kuitenkin aina viimesijainen keino, johon turvaudutaan, jos mikään muu keino ei toimi. Ratkaisun saaminen tuomioistuimesta kestää vuosia. Tässä tapauksessa kuluttajat olisivat maksaneet koko sen ajan korotettuja hintoja. Nyt korotus saatiin neuvoteltua kohtuulliselle tasolle ennen kuin hinnanmuutos tuli voimaan, toteaa kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen.

Kuluttaja-asiamiehen ja Carunan neuvotteluratkaisu koskee ainoastaan yksittäisen kertakorotuksen kohtuullisuutta, ei koko sähkön verkkoliiketoiminnan hinnoittelun kohtuullisuutta. Sitä valvoo Energiavirasto neljän vuoden valvontajaksoissa.

Kuluttaja-asiamies kannattaa lainsäädännön muutoksia, joilla kertakorotuksille säädettäisiin katto.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen