Applen ennätyksellinen 83,4 miljardin dollarin liikevaihto jäi analyytikoiden odotuksista

Apple tuskin pääsee aiemmin asetettuun tuotantotavoitteeseensa uudelle lippulaivapuhelimelleen
Talous

Laitevalmistaja Apple kertoi tehneensä heinä-syyskuussa liikevoittoa 20,5 miljardia Yhdysvaltojen dollaria. Liikevoitto kasvoi vuodentakaisesta noin 62 prosenttia.

Lisäksi Apple kertoi tiedotteessaan torstaina, että yhtiön vuosineljänneksen liikevaihto oli ennätykselliset 83,4 miljardia dollaria. Vuosi sitten vastaava liikevaihto oli 64,7 miljardia.

Applen talousjohtaja Luca Maestri kertoi liikevaihdon rikkoneen ennätyksiä kaikissa tuoteryhmissä ja maantieteellisissä segmenteissä.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan liikevaihto jäi silti analyytikoiden odotuksista noin miljardilla dollarilla.

Vaikka Applen älypuhelinten liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta 47 prosentilla 38,9 miljardiin dollariin, se jäi muutaman miljardin päähän odotetusta tuloksesta.

Teknologiasektori on viime aikoina kärsinyt kansainvälisestä mikrosirupulasta, joka on varjostanut myös Applea päättyneellä neljänneksellä.

Yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook varoitti jo heinäkuun lopulla, että tuotantoketjun rajoitteet vaikuttaisivat päättyneellä neljänneksellä enemmän kuin sitä edeltäneellä.

Apple tuskin pääsee aiemmin asetettuun tuotantotavoitteeseensa uudelle lippulaivapuhelimelleen.

Apple oli suunnitellut vuoden loppuun mennessä valmistavansa syyskuussa julkistettuja iPhone 13 -älypuhelimiaan 90 miljoonaa kappaletta, mutta joutunee tyytymään 80 miljoonaan kappaleeseen. Yhtiölle mikrosiruja valmistavat yritykset Texas Instruments ja Broadcom eivät pysty vastaamaan Applen kysyntään, Bloomberg kertoo.

Alkavalla loka-joulukuun neljänneksellä Applen liikevaihdon odotetaan kuitenkin kasvavan.

Bloombergin mukaan vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihdon odotetaan nousevan 120 miljardiin dollariin, kun se viime vuonna oli vastaavalla neljänneksellä 111 miljardia.