Aalto-yliopiston opiskelijat kokoontuvat juhlimaan vappua elokuussa, päätöstapahtumaan odotetaan jopa 850 henkeä

Järjestäjien mukaan pelko toisesta aallosta on huomioitu tapahtumien järjestelyissä
Kotimaa

Aalto-yliopiston opiskelijat juhlivat jälkivappua elokuun viimeisellä viikolla Wappusimulaattorissa, joka huipentuu 850 hengen juhliin Kaivohuoneella.

Tapahtumaa koordinoivan Laura Aallon mukaan tapahtuma päätettiin järjestää epidemian toisen aallon pelosta huolimatta, ja turvallisuuskysymyksiin on kiinnitetty paljon huomiota.

–  Olemme järjestämisessä huomioineet turvavälit sekä käsihygienian ja noudatamme sisätiloissa Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n rajoituksia, Aalto kommentoi maanantaina.

Päätös järjestämisestä on tehty Aallon mukaan hallituksen ohjeita silmällä pitäen ja samalla on seurattu esimerkiksi maskikeskustelun eri käänteitä.

–  Vapputapahtumien järjestämistä on suunniteltu keväästä asti. Jos tilanne muuttuu selvästi huonommaksi, olemme valmiita perumaan tapahtumat.

Wappusimulaattorin aikana järjestetään Aallon mukaan vappuviikon perinteisiä tapahtumia, sekä muutamia kesätapahtumia, jotka ovat tänä vuonna jääneet koronaepidemian takia järjestämättä.

Aallon arvion mukaan viikon tapahtumat ovat pääosin alle sadan hengen tai 100–200 hengen kokoontumisia. Niitä järjestävät omatoimisesti eri opiskelijakillat.

–  Perinteisesti vappu kuitenkin huipentuu Dipolin Wappuun, joka on viikon suurin tapahtuma. Tällä kertaa päätöstapahtumana on pienimuotoisempi tapahtuma Kaivohuoneella, Aalto kommentoi.

Päätöstapahtuman turvallisuuden suhteen noudatetaan Aallon mukaan Kaivohuoneen rajoituksia ja ohjeita.

Vappuviikon päätteeksi opiskelijat suuntaavat vielä Kaivopuiston Ullanlinnanmäelle piknikille.

Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zittingille tieto juhlaviikosta tuli yllätyksenä.

–  Olemme juuri linjaamassa, miten toimitaan uusien opiskelijoiden tapahtumien kanssa syyskuun ensimmäisellä viikolla, enkä siksi osaa vielä ottaa kantaa tähän opiskelijoiden omaan tapahtumaan, Zitting sanoi maanantaina.

Zitting korosti, että koko yliopistoyhteisön odotetaan noudattavan yhteisiä ohjeita tapahtumien järjestämisen ja tilojen käytön suhteen.