2020-luvun maa- ja kotitalousnaiseksi itsensä määrittelevä Annika Saarikko haluaa luoda keskustaliiton, mutta ei haikaile puolueelle uutta nimeä

Keskusta

Ihmiselämä ei mahdu ahtaisiin muotteihin, vaan se on kiinnostavia eri elämänpiirien ja elämänmuotojen yhdistelmiä, keskustan tuore puheenjohtaja Annika Saarikko kuvasi ajatteluaan keskustakirjasto Oodissa pitämässään linjapuheessa.

– Keskusta on ainutlaatuinen, ihmisiä yhdistävä liike. Itseni määrittelen 2020-luvun maa- ja kotitalousnaiseksi. Hoidetaan maan asioita, hoidetaan kodin asioita. Viesti on myös yhteiskunnallinen: kun kodeissa voidaan hyvin, Suomi voi hyvin.

– Vastakkainasetteluiden aika on siis ohi. Keskellä on tilaa. Tehdään siihen liitto, keskustaliitto, Saarikko sanoi.

Tiedotustilaisuudessa Saarikko täsmensi keskustan olevan parhaimmillaan silloin, kun se kokoaa riveihinsä hyvinkin eritaustaisia ihmisiä, joita yhdistävät yhteiset näkemykset suurissa asioissa.

Keskustaliitto-termin kautta hän sanoo haluavansa kuvata sitä keskustaa, jonka hän oppi tuntemaan jo keskustaopiskelijoissa ja keskustanuorissa.

– Hyvin erilaiset ihmiset eri puolilta Suomea tulivat yhteen, ja opettelimme väittelemään ja tekemään politiikkaa.

Saarikko ei ensi töikseen kuitenkaan haluaa vaihtaa Suomen Keskustan nimeä.

– Se, että ensimmäisenä toimenpiteenä lähtisin muuttamaan puolueen nimeä, olisi ehkä vähän kuin meikkiä pintaa, paketointia uudella tavalla – eikä meidän tarvitse kirkastaa ihmisille puolueen nimeä, vaan sen sanomaa, hän totesi.

Keskustan kirstunvartijana toimivalla puoluesihteeri Riikka Pirkkalaiselle oli myös sanansa sanottavana nimenvaihtoasiaan.

– Meillä on vasta uudistettu logo ja kaikki matskut, joten ei ihan heti vaihdeta nimeä, hän naurahti.