Nyt alkoi tuhannen tupaillan aika

Pääkirjoitus

Keskusta on tehnyt kuluneena vaalikautena sen, minkä lupasi. Eurooppa on hämmästynyt, ja koko maailma ihailee.

Jopa asunnottomuuden poistamisessa Suomi on kaikkia muita maailman maita edellä – puhumattakaan siitä, että Suomi tuottaa suhteellisesti laskien eniten hyvää maapallolle tai että Suomi on maailman onnellisin maa tai…

Saatamme sanoa: Miksei hyviä tekoja ole kerrottu vielä isompaan ääneen? Tai miksi emme usko kansainvälisiä vertailuja?

Sanokaapa muuta. Ehkä siksi, että hyvät uutiset eivät kiinnosta mediaa niin kuin huonot. Tai ehkä siksi, että monen toimittajan sympatiat ovat muualla. Tai ehkä vain olemme maailman parhaita myös vähättelemään itseämme.

Keskustaväen on kerrottava hyvistä uutisista itse. Se on saanut viestikapulankin.

Nyt on ainakin tuhannen tupaillan aika.

Nyt tarvitaan ihmisiä koputtelemaan kotioville ja esittelemään keskustan vaaliviestiä. Nyt kaivataan vaalijuhlia ja kahvitarjoiluja Salen ja S-marketin kulmille. Nyt tarvitaan puhelimeen tarttumista ja vaaliviestin välittämistä.

Vaalikauden tulokset ovat hyviä aseita. Mutta ilman keskustan järjestöväkeä niistä ei puhuta tarpeeksi. Valheita ja vääristelyjä kyllä nähdään.

Kättä pidempää on. Keskustan piiritoimistoissa tai keskusta.fi -sivustolla on erinomaisia aineistoja. Loisto-opus on esimerkiksi vihkonen ”Suomi nousee. Vaaliohjelmasta toimeksi – Sipilän hallituksen 275 tekoa”.

Se tekee suuren vaikutuksen.

Mikään muu puolue ei puolusta maaseutua ja maalla asuvia kuin keskusta.

Erityisen paljon on maaseudun keskustaväen vastuulla. Tutkimukset kertovat alhaisten kannatuslukujen johtuvan ennen muuta siitä, että monet maaseudun ihmiset empivät koko äänestämistä.

Tämä on oman oksan sahaamista, ja se on kaikille kerrottava. Asiahan on yksinkertainen: Mikään muu puolue ei puolusta maaseutua ja maalla asuvia kuin keskusta. Muut eivät edes välitä koko maaseudusta. Kokoomus, vasemmistoliitto ja vihreät ilmoittavat suoraan, että ne kannattavat keskittämisen ja kaupungistumisen tehostamista.

Se on samaa, kuin vetäisi punaisia rukseja maaseudun ylle.

Kuka luottaa demareihin maaseudun ystävänä? Onko perussuomalaisilta kuultu jotain puolueen suhtautumisesta maaseutuun?

Äänestämättä jättäminen on sama kuin tukisi niitä, joille maaseutu on vain ilmaa.

Eihän vaalityö tietenkään ole helppoa. Se vaatii rohkeutta lähestyä ihmisiä. Se vaatii tietoja ja sanavalmiuttakin. Se vaatii aikaa ja vaivannäköä.

Edesmennyt keskustaikoni Ahti Pekkala oli vaalityössä loppuun asti. Hänen kuulonsa oli heikentynyt, mutta puhelimessa vaiva ei niin haitannut. ”Pekkalan poika täällä, ter-ve…”

Hieno esimerkki keskustaväelle senkin takia, että hän ei – korkeista titteleistään huolimatta – vierastanut tavallisen järjestöihmisen tavallista vaalityötä.

Juuri sitä uurastusta nyt tarvitaan.