Meillä ei ole länsimaista

Nenonen

Länsimaiseen demokratiaan kuuluu avoimuus ja vastuunotto. Suomessa ollaan lipsumisen tiellä.

Kun viimein, koronan jälkeen oli yritys palata infopönöttämisestä oikeaan keskusteluun, niin pääministerille ei sopinut. Oli kiireitä. Olisikin ollut ikävää, oppositio olisi kysellyt hankalia.

Evästettynä pääministeri meni Brysseliin sanomaan että nyt ei anneta teille rahaa, kun ei ole itselläkään. Mitä jos hoitaisitte itse? Tai siis piti sanoa ja ehkä sanoikin, mutta paljonkos Suomen ääni kantaa. Vaikka maksumiehen äänen pitäisi.

Onhan meillä toki lohtuna Arhinmäen talousoppi, jonka mukaan valtionvelkoja ei tarvitse ollenkaan, koskaan, ikinä maksaa takaisin. Voisiko Arhinmäen ihannevaltiolta saada sotakorvaukset takaisin?

Katri Kulmuni astui jääskeläisten miinaan, mutta erosi ministerin paikaltaan, koska tolkku.

Vihreä ministeri Pekka Haavisto on epäiltynä rikoksista. Eroaako? Ei suinkaan, koska hän on vihreä ja tottunut olemaan aina oikeassa. Poliittinen vastuu ja homekoulujen vastaava mestari, ne ovat vain sanoja.

Meillä Kymen Sanomien Antti-Jussi Larvio paljasti, että Haminan kaupunki ei ollut hakenut niin sanotusti sikavarmaa parinsadan tuhannen EU-avustusta. Virkamies oli priorisoinut, oli kuulemma kiireinen kesäkuu, eihän sitä kaikkea rahaa ehdi hakea. Mihin niiden kanssa joutuisi.

Kaikki muut kunnat ehtivät hakea. Meille kerrotaan puolivuosittain, että organisaatioon on taas tehty uusi tiimi. Tiimi on suomeksi joukkue. Ei sitten kukaan joukkueesta ehtinyt?

Virkamies vähättelee virhettään, kaupunkilaiset sanovat että se nainen on meille jokaiselle kympin velkaa. Vauvasta vaariin.

Räyhähenkenä olen puhutellut eri puolueiden edustajia. Eikö teillä kansanvaltuutettuina ole asiaan mitään sanomista? Huokaillaan, onhan se, ottiatuota.

Hallituskaan ei ole ehtinyt kokoontua. Yleisönosastoihin ei tule mitään. Annoin jopa demarille vihjeen, että nostaa profiilia, kun puhutaan asiasta ääneen.

Vaikenemisen kulttuuri, ei saa sanoa. Mieli voi pahoittua. Kun kirjallinen varoitus olisi vähintä, niin ollaan hiljaa ja ”onhan lähiaikoina muita avustuksia tulossa hakuun”.

Pieni kaupunki, yli 200 000 euroa riihikuivaa rahaa jätetään hakematta. Sillä olisi saanut Kiljuselta lisää lippuja. Luokatonta toimintaa, luokatonta johtamista.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen