Viljanen: Karjaanjoen kalakannat kiittävät

Vaelluskalat

Kansanedustaja Eerikki Viljanen (kesk) on hyvin tyytyväinen, että valtio osallistuu Karjaanjoen vaelluskalakantojen elvyttämiseen.

Ensimmäisessä vaiheessa valtio rahoittaa Åminneforsin ja Billnäsin kalateiden rakentamista yhteensä 800 000 eurolla.

– Hyvä yhteistyö tuotti tämän hienon lopputuloksen. Yhteinen näkemys, suunnittelu ja sitoutuminen hankkeeseen olivat varmasti ratkaisevan tärkeitä tämän hankkeen läpiviemisessä.

Viljasen mukaan aikoinaan vahvat vaelluskalakannat taantuivat joen valjastamisen myötä. Sähköntuotantoon rakennetut voimalat estävät vaelluskalojen nousun vesistössä joka täydessä mitassaan yltää mereltä Raaseporin, Lohjan, Vihdin, Karkkilan kautta aina Lopen latvavesille saakka.

– Hankkeen avulla päästään parantamaan vaelluskalakantojen olosuhteita. Hankkeessa on hienoa myös kokonaisvaltainen vesistöjen käyttö ja hyvä hoito, kansanedustaja kiittelee.

Viljasen mukaan hankkeella on merkitystä myös vapaa-ajankalastajille ja se hyödyttää myös hienon ruukkialueen matkailutoimintaa.

– Hanke varmasti myös parantaa vesistön kuntoa ja eri lajien elinympäristöjä ja elinvoimaa.

Viljasen mukaan työtä pitää jatkaa niin, että eri osapuolia tyydyttävä ratkaisu löytyy myös joen viimeisten kahden voimalan osalta.