Valtiovarainministeri Mika Lintilä valitsi erityisavustajansa

Keskusta

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) on kutsunut erityisavustajikseen oikeustieteen kandidaatti Jukka Ihanuksen, valtiotieteiden kandidaatti Eeva Kärkkäisen, kauppatieteiden tohtori Markus Lahtisen ja filosofian maisteri Niina Nurkkalan.

Ihanus aloittaa työt keskustan ministeriryhmän erityisavustajana.

Hän työskenteli aikaisemmin elinkeinoministerin erityisavustajana sekä johtajana toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa.

Lisäksi Ihanus toimi pääministerin poliittisena erityisavustajana Matti Vanhasen (kesk.) ja Mari Kiviniemen (kesk.) kausilla.

Kärkkäinen on aloittanut ministeri Lintilän lehdistöasioista vastaavana erityisavustajana vastuualueenaan keskustan ministeriryhmän viestintä.

Kärkkäinen toimi viime vaalikaudella pääministeri Juha Sipilän kotimaan politiikan erityisavustajana. Hän on aikaisemmin työskennellyt politiikan toimittajana verkkolehti MustReadissa sekä Suomenmaassa.

Talouspoliittisena erityisavustajana Lahtisen vastuualueena on budjetti ja kansantalous. Hän työskenteli aikaisemmin pääministeri Sipilän talouspoliittisena erityisavustajana.

Lisäksi Lahtinen on toiminut Pellervon Taloustutkimuksen (PTT) kansantalouden tutkimusryhmän johtajana sekä kansantalouden professorina Tampereen yliopistossa.

Nurkkala työskentelee ministerin kansainvälisten asioiden eritysavustajana. Hän toimi aikaisemmin pääministeri Sipilän EU-asioiden erityisavustajana.

Nurkkala on myös työskennellyt asiaintuntijana Plan International Suomessa, presidenttiehdokas Matti Vanhasen erityisavustajana, kansainvälisten asioiden sihteerinä keskustan eduskuntaryhmässä sekä kansanedustajien avustajana eduskunnassa.