Sauli Tervaniemi Mikko Kinnusen eduskunta-avustajaksi

Keskusta

Kansanedustaja Mikko Kinnusen (kesk.) maakunta-avustajana on aloittanut elokuun alusta filosofian maisteri Sauli Tervaniemi.

Oulunsalosta kotoisin oleva Tervaniemi on valmistunut Oulun yliopistosta keväällä 2019 pääaineenaan yleinen historia. Lisäksi hän on opiskellut yhteiskuntaoppia ja ruotsin kieltä.

– Tutustuimme Saulin kanssa jo pidemmän aikaa sitten, kun olin hänen rehtorinaan kansanopistossa. Nyt emme ole enää rehtori ja oppilas, vaan jatkamme työparina, Kinnunen kertoo tiedotteessan.

Tervaniemi on toiminut kaksi edellistä vuotta historian ja yhteiskuntaopin opettajana Oulun alueella yläkoulussa ja lukiossa.

Koulutukseen liittyvät asiat ovat kansanedustaja Kinnusella politiikanteon ytimessä. Hän toimii eduskunnan sivistysvaliokunnan sekä Pohjoismaiden neuvoston osaamisen ja kulttuurin valiokunnan jäsenenä.

– Sauli tuo työskentelyymme tuoreen kokemuksen yläkoulun ja lukion opetuksesta. Tämä on arvokasta, kun pohdimme koulutukseen ja sivistykseen liittyviä kysymyksiä. Lisäksi Saulin ruotsin kielen ja kulttuurin tuntemuksesta on varmasti hyötyä esimerkiksi Pohjoismaiden neuvoston työssä.

Tervaniemi asuu Oulunsalossa vaimonsa ja viiden lapsensa kanssa. Alkava työ maakunta-avustajana sisältää noin kerran kuukaudessa tehtävän työmatkan eduskuntaan.

Tervaniemi suhtautuu uuteen työhönsä innolla.

– Olen opettajan työni ohessa ja opiskellessani seurannut eduskunnan työtä ja politiikkaa hyvin intohimoisesti. Olen arvostanut Mikon rakentavaa otetta politiikanteossa. Uskon, että yhteiset kiinnostuksen kohteet ja arvot luovat hyvät edellytykset yhteistyölle.

Kinnusen väliaikaisena avustajana toiminut Janne Mäkinen toimii jatkossa keskustan kansanedustajien Jouni Ovaskan ja Matti Vanhasen yhteisenä eduskunta-avustajana.