Pohjois-Savon keskustanuoret ehdottaa mielenterveyspalveluihin erikoistuneen chatin kehittämistä jokaiseen alueen kuntaan

Keskusta

Pohjois-Savon keskustanuoret esittää kannanotossaan mielenterveyspalveluihin erikoistuneen chat-palvelun kehittämistä. ”Mielichatiksi” kutsutun palvelun olisi tarkoitus ulottua jokaiseen Pohjois-Savon kuntaan.

Pohjois-Savon keskustanuoret perustelevat ideaansa sillä, että mielenterveyspalveluihin hakeutumisen tulisi olla mutkatonta.

– Palvelun kautta erityisesti nuorten kynnys hakeutua mielenterveyspalveluiden pariin madaltuu.

– Nuorelle voi olla vaikeaa mennä paikan päälle tai soittaa vieraaseen puhelinnumeroon kertoakseen tuntemattomalle ihmiselle ajatuksistaan. Chat mahdollistaa yhteydenoton turvallisesti kotisohvalta, kannanotossa sanotaan.

Pohjois-Savon keskustanuorten mukaan chat-palvelu on kustannustehokas, koska se ei sido ammattiauttajaa palvelemaan vain yhtä potilasta puhelimessa tai kasvotusten. 

– Hoitaja pystynee hoitamaan monta keskustelua kerralla viestittämällä. Kun Chat on hyvinvointialueen hallinnan alla, ammattihenkilö pystyy varaamaan seuraavan ajan tai ohjaamaan seuraavaan askeleeseen, jolloin hoitokontakti säilyy.