Pohjois-Pohjanmaan nuorisojärjestö esittää Hanna Markkasta Keskustanuorten johtoon

Keskustanuoret

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret esittää 24-vuotiasta Hanna Markkasta Keskustanuorten puheenjohtajaksi.

Kempeleläinen Markkanen opiskelee hallintotieteitä Lapin yliopistossa ja toimii Pohjois-Pohjanmaan Keskustan varapuheenjohtajana.

Hän on vaikuttanut Keskustanuorten liittohallituksessa sekä johtanut Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoria vuosina 2016-2017.

Työkokemusta löytyy kaupan kassalta aina vaalikoordinaattorin toimeen asti. Tällä hetkellä Hanna Markkanen on mukana Suomen Partiolaisten arvopohjaisessa johtajuuskoulutuksessa (VBL).

– On tärkeää tietää ja tuntea juuret, joilta ponnistamme, mutta 2020-luvulle siirryttäessä Keskustanuorten tulee olla kirittäjä, joka näyttää puuston latvalle suuntaa. Keskustalaista aatetta ja poliittista viestiämme tulee sanoittaa tätä aikaa vastaavaksi ja tuoda esille tämän päivän keinoin, Markkanen kuvailee tiedotteessa.

– Keskustanuorista löytyy aikaa kestävät arvot, joihin pohjaten tämä joukkue voi ratkoa aikamme suuria kysymyksiä, kuten ilmastonmuutosta ja eriarvoisuutta. Tärkeää on myös tunnistaa missä, miten ja milloin asioihin vaikutetaan.

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Marjut Lehtonen toteaa Hanna Markkasen olevan luotettava ja juureva aatteen nainen, joka perehtyy asioihin sekä uskaltaa kysyä ja kyseenalaistaa.

– Hanna innostaa ihmisiä omalla esimerkillään ja toimii aina rakentavassa hengessä. Hän on positiivinen ja avoin luonne, joka kohtaa ihmiset aina arvostaen, Lehtonen toteaa.

Keskustanuoret valitsee puheenjohtajan liittokokouksessaan 25.-27.10.2019 Savonlinnassa.