Keskustaopiskelijat vastaa HS:lle: ”Keskustaopiskelijat eivät ole taantumuksen puolella – päinvastoin”

Keskustanuoret

– On väärin ymmärretty, että Keskustaopiskelijat tahtoisi nuorten naisten jäävän maaseudulle synnyttämään.

Näin huomauttavat Keskustaopiskelijat vastineessaan Sanomien toimittaja Jussi Lehmusveden kolumniin, jossa hän katsoi keskustan opiskelijajärjestön feminismin uhkaavan kääntyä maaseudun nuoria naisa vastaan.

Lehmusvesi analysoi Keskustaopiskelijoiden aiempaa kannanottoa otsikolla Feminismistä tuli poliittinen iskusana – Keskustan opiskelijajärjestön feminismi uhkaa kääntyä maaseudun nuoria naisia vastaan

Järjestön mielestä Lehmusvesi vetää mutkat suoriksi väittäessään, että Keskustaopiskelijat olisi taantumuksen puolella.

– Päinvastoin. Keskustaopiskelijat ei kannusta ketään synnytystalkoisiin, vaan haluaa ihmisten saavuttavan tavoittelemansa lapsiluvun.

Keskustaopiskelijat painottaa, että kannanotollaan se haluaa haastaa käsitystä, jossa nykyisen väestö- ja aluekehityksen ennusteet otettaisiin annettuna.

– Lehmusveden otsikko kaipaa siis oikaisua.

Keskustaopiskelijat toteaa olevansa sosiaaliliberaali korkeakouluopiskelijoiden järjestö. Tärkeimmiksi arvoikseen se listaa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon.

– Feminismi ei ole meille muotisana tai sanahelinää, vaan tapa edistää tasa-arvoa niin yhteiskunnassa kuin vahvasti keskustan sisällä. Me marssimme muun muassa asteenkaarilipun alla ja tahdomme tasa-arvoiset mahdollisuudet ihmisen taustaan katsomatta.

Järjestö kantaa yhtä lailla huolta myös nuorten miesten menestymisestä ja syrjäytyvistäa nuorista.

– Yhteiskunnalliset rakenteet on luotava niin, että jokaisella nuorella on mahdollisuus unelmoida perheestä, korkeasta koulutuksesta, ammatista ja työelämästä ihmisen haaroväliin katsomatta. Muun muassa tähän feministisellä aluepolitiikalla halutaan pureutua.

Järjestö muistuttaa vielä, ettei feministinen aluepolitiikka ole vain heidän liittokokouksensa keksintö.

Vastaavaa ovat nostaneet esiin muun muassa tutkija Timo Aro, toimittaja Marko Junkkari Helsingin Sanomien kommentissaan ja MTK:n johdonasiantuntija Tiina Perho blogissaan.

– Liittokokouksen kannanotto oli avaus feminismin merkityksen kasvattamiseen myös aluepolitiikan saralla. Kaikilla on oltava oikeus valita oma asuinpaikkansa mutta huoli alueiden eriytymisestä on aito. Tätä asiaa voi tarkastella niin kaupunkien kuin maaseudun näkökulmasta. Lokerointi ei edistä tasa-arvoa, Keskustaopiskelijat päättää.