Keskustanuorten valtuuskunta: Keskusteleva keskusta löytää luottamuksen

Keskustanuoret

Puoluekokousta ei tule nähdä vain vallan jaon paikkana, jossa päätetään puolueen johtohenkilöistä ja kulloinkin meneillään olevasta vaaliohjelmasta, katsoo Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen.

– Puolueen jäsenyys merkitsee paljon muutakin: yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, yhteistä arvomaailmaa ja yhdessä tekemistä, Markkanen muistuttaa kannanotossaan.

Keskustanuorten mukaan korjausvelkaa on kertynyt tiestön lisäksi myös puolueorganisaatioon.

– Puolueorganisaatiossa täytyy tehdä pelisääntöjen päivitys, joka näkyy paikallistasolla asti. Politiikassa keskeisintä on luottamus. Kuka haluaa kuulua joukkueeseen, jossa arvot ja toiminta ovat ristiriidassa? Suurten haasteiden ratkaiseminen vaatii luottamusta ja yhteen hiileen puhaltamista. Tässä ajassa valittavalta puheenjohtajistolta odotetaan johtamistaitoja, joilla innostaa ihmiset yhteisen asian äärelle. Joukkueen keskinäinen luottamus toimii myös motivaation lähteenä, Markkanen jatkaa. 

Sivistyspuolueessa täytyy Keskustanuorten mielestä näkyä myös kasvatuksellinen puoli. Koulutustoimintaa pitää avata laajemmalle joukolle.

Viime vuosina Vaikuttajakiihdyttämö on antanut eväitä etenkin nuorille, mutta koulutuksissa tulee Keskustanuorten mielestä huomioida ihmisten erilaiset tilanteet. Joku tahtoo käydä pitkän linjan politiikan korkeakoulun, toinen haluaa sivistää itseään jostain tietystä aihealueesta kotisohvalta käsin webinaaria seuraamalla.

– Puolueen täytyy vastata myös siihen, millaiseen politiikan tekoon kasvatamme.  

Keskustanuoret muistuttaa puoluetta oppi-isä Johannes Virolaisen viisaista sanoista: ”Sanelemalla ei asioita voi hoitaa, ainoa tie on keskustella, neuvotella ja sovitella, tehdä kompromisseja, niitä haukuttuja lehmänkauppoja. Se on meidän maamme politiikassa ainoa tie.”